De schade aan de rechterknie van Victoria04's Cliff Westdijk is hersteld. Maar de goalie vreest toch, dat hij de kicksen aan de wilgen moet gaan hangen. (foto: Arie Noordhoek)
De schade aan de rechterknie van Victoria04's Cliff Westdijk is hersteld. Maar de goalie vreest toch, dat hij de kicksen aan de wilgen moet gaan hangen. (foto: Arie Noordhoek) (Foto: )

Hart en hoofd botsen: terug in doel of stoppen?

Cliff Westdijk haalde al eerder het nieuws. De Victoria'04-doelman mocht in augustus vertellen over de ambities voor het naderende seizoen. Daarna over zijn knieblessure. Dat overkwam hem op een prachtige zomeravond, maar voor de gedreven goalie werd het een dag met donkere wolken.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Terug naar het sfeerloze vierde veld, waar Victoria oefende tegen Cion en het schaars aanwezige publiek onder het bladerdak van wat bomen de hitte van de nog op volle kracht schijnende zon trachtte te temperen. Westdijk poogt een aanvaller de weg richting doel af te snijden en stapt verkeerd. De schade lijkt mee te vallen: de meniscus. Later wordt echter ook de voorste kruisband van zijn rechterknie als verloren beschouwd. "Einde verhaal", vreesde hij toen al voor zijn voetbalcarrière. Inmiddels is de schade gerepareerd: de meniscus is gehecht en de kruisband hersteld met een pees uit de hamstring. Vooralsnog moet hij zich zien te redden met krukken en een looprek. "Haha, ik voel me zo net een bejaarde. Ik ben nu aan het revalideren. Dat vergt tijd. Het herstel duurt zeker tot december." En dan? "Mijn hart zegt: man, ga weer lekker ballen. Het hoofd zegt wat anders: stoppen." Toch hoopt hij, dat hem, welke beslissing hij dan ook neemt, in een eventuele kampioenswedstrijd een speelminuut wordt gegund. "Zou een mooi afscheid zijn."

Meer berichten