Sport in 't kort

Daimy van Beek wint cross

VLAARDINGEN – Daimy van Beek is het sportjaar 2020 uitstekend begonnen. De jeugdige Fortuna-atleet won op overtuigende wijze de inmiddels 75e Lunettencross in Vught. Op het programma stond een cross over 1500 meter over onverharde bospaden en kleine klimmetjes. Daimy van Beek nam direct na de start de koppositie in. Halverwege de race leek de Vlaardingse atleet het zicht op een goede klassering kwijt te raken toen hij een verkeerde weg koos en de achtervolgers dichterbij konden komen. Maar op de laatste 200 meter maakte hij het verschil weer goed. Met een tijd van 5.51 minuten bleef hij zijn directe concurrent Timo Visser van het organiserende Prins Hendrik drie seconden voor.

Betere conditie beslissend

VLAARDINGEN – Met een knappe 12-8 overwinning op VZV uit IJmuiden hebben de vrouwen van de waterpoloclub ZVVS de aansluiting met koploper Dordrecht behouden. Samen met De Gouwe staat ZVVS op een tweede plaats met drie punten achterstand op Dordrecht. Voorts rekende de succesvolle Vlaardingse ploeg af met naaste concurrent VZV. De tegenstander in het zwembad De Kulk werd met deze overwinning op vier punten achterstand gezet. ZVVS liet zich door de tegenstander niet uit de tent lokken en met zeer fysiek spel wist de ploeg het hoofd koel te houden. In de eerste en tweede periode ging het spel redelijk gelijk op, maar in de tweede helft maakte ZVVS duidelijk het verschil. De ploeg liet een betere conditie zien en daarop werd de tegenstander geklopt. Ook werd er sterk gespeeld op de midvoor en midachter posities, waar VZV erg veel moeite mee had. De doelpunten werden gescoord door Saranne Dukel(7x), Naomi Woltman(2x), Sanne van de Lans(1x), Eva Blokdijk(1x) en Yana Woltman(1x).

Inschrijven Spin for Life

VLAARDINGEN – Er kan weer ingeschreven worden voor Spin for Life, het spinning evenement in de sporthal Holy voor Villa Joep, dat op zondag 22 maart wordt gehouden. Met het sponsorgeld wordt onderzoek gedaan naar neuroblastoom kinderkanker. 200 spinningfietsen staan klaar in de sporthal. Er kan ingeschreven worden via: www.spinforlifevlaardingen.nl.

Uitslagen

VLAARDINGEN - Sportuitslagen 11 en 12 januari 2020: Voetbal: Oefenwedstrijd: Zwarte Pijl-Deltasport 2-2. Handbal: Vrouwen: SC Twist-Atomium 17-26. Korfbal: SC Twist-Vitesse 20-25. Volleybal: Vrouwen: Erasmus-Move4U 4-0: setstanden:25-14/25-13/25-21 en 25-14 en mannen: OKK'70-Move4U 2-3.: Setstanden: 25-21/21-25/25-16/15-25 en 11-15. Waterpolo: Mannen: Katwijk-ZVVS 17-7 en vrouwen: ZVVS-VZV 12-8.

Nuttige winst

VLAARDINGEN – De mannen van de volleybalclub Move4U maakten er tegen OOK'70 een spannende wedstrijd van. De ploeg won uiteindelijk in vijf sets met 3-2. Een nuttige overwinning voor Move4U, die hierdoor een stevige middenmoot positie bezet in de promotieklasse met 10 wedstrijden gespeeld en 23 punten. Move4U had uiteindelijk een vijfde set nodig om de volle winst mee naar Vlaardingen te nemen. De eerste en de derde set verloren de mannen, maar de beslissende vijfde set werd gewonnen met 15-11.

Meer berichten