Voor Loek van Zevenbergen is het hordelopen nog niet aan de orde na zijn blessures, maar op de sprintnummers blinkt de Fortuna-atleet alweer uit.
Voor Loek van Zevenbergen is het hordelopen nog niet aan de orde na zijn blessures, maar op de sprintnummers blinkt de Fortuna-atleet alweer uit. (Foto: )

Loek van Zevenbergen laat een groeiende vorm zien

Fortuna-atleet Loek van Zevenbergen lijkt weer op de goede weg na een periode van veel blessures. In het Belgische Gent snelde hij bij indoorwedstrijden naar een nieuw clubrecord op de 200 meter in de tijd van 22.90 seconden en op de 60 meter liep hij naar een knappe 7.08 seconden. Een teken dat zijn vorm weer groeiende is.

door Peter Spek

VLAARDINGEN Een hardnekkige beenblessure noodzaakt Loek van Zevenbergen om voorlopig af te zien van deelname aan een tienkamp. De Fortuna-atleet specialiseert zich voorlopig op de loopnummers en deed dat heel verdienstelijk op zijn eerste indoorwedstrijd in Gent. Vanuit een lastige derde baan liep Loek van Zevenbergen knap naar de tweede plaats in zijn serie op de 200 meter en zijn tijd van 22.90 seconden was meteen een verbetering van zijn ruim zeven jaar oude clubrecord dat op een tijd stond van 23.02 seconden. Twee series later snelde zijn broer Jaap van Zevenbergen naar de winst in de serie en bleef op zijn broer slechts 0.01 seconden achter met 22.91 seconden. Dat kunnen nog mooie onderlinge gevechten om de snelste tijden. Jaap van Zevenbergen liep nog een fraaie 60 meter horden in 8.31 seconden, goed voor een nieuw persoonlijk record.

Meer berichten