De showbrassband Thalita treedt ook elk jaar zo’n 15 tot 20 keer op, op diverse locatie in Nederland en soms daarbuiten. Foto: Arjo van Boerdam
De showbrassband Thalita treedt ook elk jaar zo’n 15 tot 20 keer op, op diverse locatie in Nederland en soms daarbuiten. Foto: Arjo van Boerdam (Foto: )

Muzikale wereldreis van Thalita

Een wereldreis maken over diverse continenten zonder daarvoor een vliegticket te hoeven kopen. Showbrassband Thalita zorgt voor die muzikale wereldreis met een concert op zaterdag 25 januari, waarbij muziek uit landen als Azië, Afrika, Japan, en uit diverse landen van Europa met onder ander uit Schotland en natuurlijk Nederland.

door Peter Spek

VLAARDINGEN Voorzitter Danny Mooy van Toledo, van de Vlaardingse showbrassband, kijkt al reikhalzend uit naar dit concert. "Wij nemen de mensen mee op deze muzikale wereldreis en laten de typische klanken van het betreffende land horen", zegt de Vlaardinger. "Muziek uit Afrika is te horen, waarbij het er onstuimig aan toe zal gaan maar ook de Keltische muziek uit Schotland en het typische geluid van de muziek uit Japan hebben wij op ons repertoire staan voor dit concert en natuurlijk uit ons eigen land", geeft Danny Mooy van Toledo alvast een vooruitblik. "Elk jaar hebben wij wel iets opmerkelijks op ons programma staan. "Dit jaar dus deze muzikale wereldreis en volgend jaar richten wij ons op het instuderen van een taptoe en het jaar daarna brengen wij een bezoek aan een concours en dat kan in ons eigen land zijn maar ook daarbuiten. Daarnaast treden wij zo'n 15 tot 20 keer per jaar op. Zo houden wij het voor onze leden aantrekkelijk en blijft het niet alleen bij het repeteren." Zelf speelt Danny Mooy van Toledo in de brassband Trompet. "Dat doe ik al vanaf mijn achtste jaar. Ik leerde trompet spelen van mijn neef, die in Thalita speelde en zo ben ik er ook bijgekomen. Ik vind een trompet een melodisch instrument", zegt de Vlaardinger, die enkele jaren bestuurslid is geweest en toen de vacature van voorzitter vacant werd, stelde hij zich voor die functie beschikbaar. "Ik vind dat ik naast het spelen in het orkest ook wel mijn steentje mag bijdragen in de organisatie van de vereniging, als deze mensen er niet zouden zijn, dan is er geen bestaansrecht voor de club en kunnen wij onze hobby niet uitoefenen." Danny Mooy van Toledo doet dat werk met plezier, alhoewel er natuurlijk ook weleens minder leuke dingen op zijn pad komen. Zorg heeft de Vlaardinger over de terugloop van leden. "Nu mogen wij nog niet klagen, het ledental is de laatste jaren redelijk stabiel, maar aanvulling op termijn is wel noodzakelijk. Vooral de slagwerksectie heeft dringend nieuw bloed nodig", is zijn uitleg. Ook de huisvesting heeft de laatste jaren de nodige hoofdbrekend gekost. "Vele jaren hebben wij in een gebouw aan de Surinamesingel gezeten, maar daar moesten wij weg. Daarna hebben wij een paar jaar in een ruimte van de basisschool De Ark gerepeteerd om uiteindelijk uit te komen in de sporthal in de Holy. Een prima locatie voor ons, omdat wij dichtbij gebruik kunnen maken van de sporthal voor het instuderen van onze marsen." De muzikale wereldreis begint op 25 januari om 20.00 uur in het gebouw van het Leger des Heils in de Magnoliastraat en de toegang is tien euro. Kaarten zijn te bestellen via de website: www.thalita.nl.

Meer berichten