Flat aan de Deltaweg is één van de aangewezen locaties. Foto: Peter Spek
Flat aan de Deltaweg is één van de aangewezen locaties. Foto: Peter Spek

Drie locaties voor arbeidsmigranten

Als de gemeenteraad eind deze maand akkoord gaat, dan worden er drie locaties aangewezen voor het huisvesten van arbeidsmigranten.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Het voorstel is om het gebouw van de Elementen in de Nijverheidsstraat aan te passen en te bestemmen voor de migranten, het voormalige kantoor van Hydro Agri, beter bekend in Vlaardingen als het ENCK-gebouw aan de Deltaweg te verbouwen en een terrein in de Vergulde Hand ter hoogte van George Stephensonweg verder in te richten voor het huisvesten van migranten.

Voor de bewoners van de Zwanensingel en de volkstuinders aan de Zuidbuurtseweg betreft dit goed nieuws, omdat zij in het verleden fel geprotesteerd hebben tegen de komst van zogenaamde 'Polenpensions' in hun omgeving. In het gebouw van de dak- en thuislozen in de Nijverheidsstraat kunnen 69 personen onderdak krijgen. Uitzendbureau Stipt heeft het oog laten vallen op het voormalige Hydro Agri-gebouw aan de Deltaweg en daar is plaats voor 170 personen. Uitzendbureau Tradiro wil een stuk grond kopen van de gemeente aan de Vergulde Hand voor 320 arbeidsmigranten.

Meer berichten