Bas Eenhoorn opende op Koningsdag in 2014, als waarnemend burgemeester, de activiteiten van de Stichting Nationale Gedenkdagen. Foto: Peter Spek
Bas Eenhoorn opende op Koningsdag in 2014, als waarnemend burgemeester, de activiteiten van de Stichting Nationale Gedenkdagen. Foto: Peter Spek

Bas Eenhoorn tijdelijke burgemeester Vlaardingen

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 13 december 2019 Bas Eenhoorn tot waarnemend burgemeester van Vlaardingen. Bas Eenhoorn is geen onbekende in deze stad. In 2014 nam hij als waarnemend burgemeester het stokje over van Tjerk Bruinsma.

door Peter Spek

Vlaardingen - Na het ontslagverzoek van Annemiek Jetten, besloot de commissaris na overleg met de fractievoorzitters, Bas Eenhoorn voor te stellen als waarnemend burgemeester. Na een gesprek met hem hebben de fractievoorzitters laten weten zich te kunnen vinden in de voordracht.

Rust
Ook is afgesproken niet direct te starten met de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester. De commissaris heeft Bas Eenhoorn de opdracht meegegeven om de rust in de gemeente de komende periode samen met het gemeentebestuur te herstellen. Op die manier wordt aan een nieuwe kroonbenoemde burgemeester een goede start geboden. Op een later moment zal de commissaris de fractievoorzitters opnieuw uitnodigen. In overleg met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt dan bepaald of de zoektocht naar een nieuwe burgemeester kan beginnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden