Vaartland onlangs al heel blij met Gouden Keurmerk in de Zorg. Nu kreeg het een 9,2 van de cliënten.
Vaartland onlangs al heel blij met Gouden Keurmerk in de Zorg. Nu kreeg het een 9,2 van de cliënten. (Foto: )

Jacky Silos feliciteert ouderenzorg instelling Vaartland met 9,2

Door Kor Kegel

VLAARDINGEN – Hartelijke felicitaties van Jacky Silos voor Vaartland. De wethouder voor zorg en welzijn spreekt van "zorg op zijn mooist.''. Aanleiding is dat Vaartland samen met de Schiedamse locaties van de Frankelandgroep de hoogste plaats in de Top 10 van de Nederlandse ouderenzorg (verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg) heeft gehaald. Dat maakte de Nederlandse Patiëntenfederatie vorige week bekend. De uitslag is tot stand gekomen op basis van de waardering van cliënten, familie en mantelzorgers.
De Top 10 ZorgkaartNederland is zonder rangschikking gepubliceerd, maar wie de moeite neemt om naar de waardering van de cliënten en familie te kijken, ziet dat de Frankelandgroep met een 9,2 gemiddeld het hoogst scoort. Die score geldt impliciet ook voor het in Vlaardingen-Holy gevestigde Vaartland. Wethouder Silos: "Maar al te vaak gaat het over regels, budgetten en wetgeving als we spreken over de zorg. Maar dit resultaat van de Frankelandgroep laat zien dat het tussen al die regels, budgetten en wetgeving door, boven alles gaat om mensen. Mensen die hun werk doen met oog voor de ouderen voor wie zij zorgen en met oog voor de mensen daaromheen. Dat is zorg op zijn mooist.'' Ook bijzonder is dat de Frankelandgroep de enige ouderenzorginstelling in Zuid-Holland is, die de Top 10 gehaald heeft.
,,We zijn blij en trots,'' zegt Ben de Koning, bestuurder van de Frankelandgroep. ,,We winnen geregeld prijzen en worden onderscheiden, zijn al een paar jaar achtereen uitgeroepen tot Beste Werkgever in de Zorg en ook tot de beste in Nederland. Maar deze waardering in de Top 10 ZorgkaartNederland vind ik minstens zo bijzonder, omdat de waardering komt van onze cliënten en hun familie en mantelzorgers.'' ,,Beter kan het niet,'' zegt De Koning. ,,Die hoge waardering komt van de mensen voor wie onze zorg bedoeld is. Dat is geweldig. Dan weten we waar we het voor doen. Ik vind deze prachtige score een pluim voor al onze medewerkers en vrijwilligers. Zij maken elke dag het verschil.''

,,Een goede werkgever zijn is de sleutel voor goede zorg en dienstverlening. Met goede, gemotiveerde en enthousiaste medewerkers kun je toveren!'' Nederland telt zo'n 2500 ouderenzorginstellingen, geclusterd in 600 zorggroepen zoals de Frankelandgroep. De Top 10 van de Patiëntenfederatie komt niet tot stand op basis van cijfers en protocollen, maar uitsluitend op basis van de waardering van cliënten, familie en mantelzorgers. Het gaat om de behandeling, het luisterend oor, het nakomen van afspraken en de sfeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden