Het sportseizoen van Danny van Haaften (midden) kent geen winterstop. Vanuit de locatie Buitenplaats in de Zuidbuurt traint hij op maandagavond met leden van zijn DH Buitensport . (foto: DPG/gsv)
Het sportseizoen van Danny van Haaften (midden) kent geen winterstop. Vanuit de locatie Buitenplaats in de Zuidbuurt traint hij op maandagavond met leden van zijn DH Buitensport . (foto: DPG/gsv) (Foto: )

'De wil om te presteren was groter dan de pijn'

Het is juni 2016 als deze krant bericht over Danny van Haaften, een sportman met passie voor survival. Een man ook, die dan al kampt met rugklachten. Die voelt en beseft, dat volhouden een hels karwei zou worden.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – "De wil om iets te bereiken en te winnen was groter dan de pijn, die ik had", kijkt hij er nu, volledig hersteld, op terug. Vandaar dat hij zich toen nog wel inschreef voor de Broekpolder-survival. "Ik was tweemaal vierde geworden en wilde voor de derde plaats gaan. Een paar paracetamolletjes en gas erop. Werd ik toch weer vierde." Uiteindelijk meldt hij zich dan toch maar in het ziekenhuis. Een MRI-scan velde een hard oordeel: hernia. Einde verhaal, leek het. Zeker, nadat de operatie, revalidatie en fysio zijn ongemak niet leken op te heffen. Des te opmerkelijker is het dat hij zich in november naar goud in de strijd om het NK survival knokt. Een dubbele overwinning zelfs: hij liet in Doorn niet alleen de concurrentie achter zich, maar ook alle sores van het zoeken naar compleet herstel. Met onderweg het advies om er een punt achter te zetten. "Meld je maar bij yoga", kreeg hij te horen. "Je lichaam kan die inspanningen niet meer aan." Het was aan dovemansoren gericht. Hij zocht en vond een soort chiropractor, die zijn wervels weer op de juiste plaats beukte. "Daarna heb ik er nog een jaar over gedaan om terug te krabbelen". De aanhouder won.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden