Karlijn Offering, Thierry Zulver en Niels Dijkshoorn(v.l.n.r.) zijn voor de zwemclub ZVVS echte zwempareltjes en een belofte voor de toekomst. Foto: ZVVS
Karlijn Offering, Thierry Zulver en Niels Dijkshoorn(v.l.n.r.) zijn voor de zwemclub ZVVS echte zwempareltjes en een belofte voor de toekomst. Foto: ZVVS (Foto: )

Anna van Droffelaar grote ster op NK zwemmen

Anna van Droffelaar, van de zwemclub ZVVS, was de grote ster op het Nederlands kampioenschap zwemmen voor junioren, dat afgelopen weekend in Eindhoven werd gehouden. Met louter eerste plaatsen kwam de talentvolle jeugdige zwemster terug in Vlaardingen. Maar ook Karlijn Offering, Thierry Zulver en Niels Dijkshoorn betraden het podium in het Pieter van de Hoogenband zwembad.

door Peter Spek

VLAARDINGEN Anna van Droffelaar zwom op de 100 meter schoolslag naar een gouden medaille in een tijd van 1.08.77 minuten en deze tijd betekende tevens een nieuw Nederlands record voor de Vlaardingse op dit onderdeel. Daarna stoomde Anna van Droffelaar stevig door op de diverse nummers. Op de 50 meter schoolslag tikte zij als eerste aan in 31.55 seconden, maar ook op de 200 meter schoolslag in 2.33.25 minuten en op de 200 meter wisselslag in 2.16.30 minuten wist de Vlaardingse alle tegenstanders voor te blijven. Thierry Zulver, pas 12 jaar, deed het uitstekend op de 100 meter wisselslag met een nieuw Nederlands record in 1.06.51 minuten. Niels Dijkshoorn pakte goud op 200 meter wisselslag in 2.0363 minuten en Karlijn Offering deed dat op de 100 meter vlinderslag in 1.05.63 minuten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden