Het is inmiddels een traditie, de Santa Run in het hartje van de stad, waarbij het deelnemen belangrijker is dan het winnen. Foto: Peter Spek
Het is inmiddels een traditie, de Santa Run in het hartje van de stad, waarbij het deelnemen belangrijker is dan het winnen. Foto: Peter Spek (Foto: )

Santa Run kleurt centrum zondag rood

De Santa Run is, in de aanloop naar de kerstdagen, na vier succesvolle edities, al niet meer weg te denken in Vlaardingen. Op zondagmiddag 15 december zal het centrum van de haringstad weer helemaal rood kleuren als naar verwachting rond de vijfhonderd Vlaardingers een kerstmannenpak aantrekken voor de Santa Run en Walk en geld inzamelen voor een goed doel.

door Peter Spek

VLAARDINGENDe organisatie is weer in handen van de twee actieve Rotaryclubs Vlaardingen en Vlaardingen 80. "Wij vinden het onze maatschappelijke plicht om via onze Rotary's iets terug te doen voor de Vlaardingse bevolking. Wij spannen ons dit jaar weer in om een succes te maken van deze Santa Run met als goede doel het ondersteunen van de jeugd in Vlaardingen met een achterstand via het Rotary Jeugdfonds", zegt Guido de Jong.

Lokale jeugd

"Wij zijn afgestapt om een landelijk goed doel te benoemen, maar richten ons nu op de lokale jeugd die het in wat voor verband moeilijk heeft. Wij hebben daarom samenwerking gezocht met Vlaardingen in Beweging en Kade40. Via deze organisaties kan de jeugd op vele manieren in aanraking komen met sport en bewegen en kunst en cultuur. De opbrengst van deze Santa Run wordt hieraan volledig besteed." Guido de Jong en zijn mede-organisatoren hopen weer op een stampvol Veerplein met enthousiaste kerstmannen en vrouwen, maar vooral ook jeugd.

Verrassingen

"Onze insteek is dat het een laagdrempelig evenement moet zijn, toegankelijk voor iedereen, daarom mag er hardgelopen, maar ook gewandeld worden. Iedereen moet in beweging komen op deze zondagmiddag en in het parcours zijn ook enkele verrassingen ingebouwd en dat maakt het alleen maar leuk om gewoon mee te doen", zegt Guido de Jong.

Netwerken

Overigens is dit niet het enige evenement waarvoor de leden van de Rotary's clubs in Vlaardingen zich inzetten. "Hoewel ons werk niet altijd zichtbaar is, zetten wij onze netwerken in om organisatie in Vlaardingen op wat voor gebied dan ook te helpen en dat is niet alleen op financieel gebied, maar de laatste tijd juist in advisering en coaching. Met geld doneren help je niet om iets structureels op te zetten", is de uitleg van Guido de Jong. Er kan deelgenomen worden aan een run over 3.5 kilometer en een wandeltocht over 8 kilometer. De start van de wandeltocht is om 13.00 uur en van de Santa Run om 14.00 uur. Een half uur voor elke start is er een warming up voor de deelnemers op het Veerplein. Er kan ingeschreven worden via: vlaardingen.rotarysantarun,nl. De kosten zijn € 12.50 per persoon inclusief kerstmanpak, medaille en koek & zopie. Na aanmelding kan het kerstmanpak op diverse plaatsen in Vlaardingen afgehaald worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden