Vlaardinger Jan Wilmer zal leiding geven aan het Groot Vlaardings Koor op het eerste meezing-kerstconcert in de Grote Kerk. Foto: Peter Spek
Vlaardinger Jan Wilmer zal leiding geven aan het Groot Vlaardings Koor op het eerste meezing-kerstconcert in de Grote Kerk. Foto: Peter Spek (Foto: )

Meezing-kerstconcert luidt kerstsfeer in

Samen zingen met de kerstdagen in het vooruitschiet. Dat kan op vrijdagavond 13 december bij het eerste meezing-kerstconcert in de Grote Kerk op de historische Markt. En wie anders dan Vlaardinger Jan Wilmer, met zijn Groot Vlaardings Koor, kan daar als dirigent enthousiast leiding aan geven op die avond.

door Peter Spek

VLAARDINGEN "Vorig jaar zijn wij al voorzichtig begonnen met een klein koor op een buitenpodium voor het stadhuis, maar er was behoefte aan meer", zegt Jan Wilmer. "Daarom is het idee geboren om het meezing-kerstconcert in de Grote Kerk te houden en het betekent ook meteen de start van het kerstprogramma in Vlaardingen met de jaarlijkse kerstmarkt rond de Grote Kerk, de Santa Run op zondag en natuurlijk het Winterterras in het Oranjepark en daarom wil ik er een mooi concert van maken om alvast in de kerstsfeer te komen."

Laagdrempelig

Jan Wilmer laat weten, dat het een laagdrempelig concert wordt. "Met veel kerstliedjes zoals O Holy Night, Amazing Grace, Wings of Gold en Let it Snow met Winter Wonderland, die gewoon meegezongen kunnen worden, maar ook songs die de bezoekers een boodschap meegeven voor de komende kerstdagen." Jan Wilmer is blij, dat hij weer met zijn projectiekoor naar buiten kan treden. "Twee jaar geleden, bij het 20-jarig bestaan, hebben wij een stapje teruggedaan, maar de roep om rond de kerstdagen weer met een mooi concert te komen, werd de afgelopen maanden steeds luider en daarom staan er op 13 december rond de 65 zangers en zangeressen, ondersteund door een combo, op het podium in de Grote Kerk."

Bezoekers

Naast de medewerking van het Groot Vlaardings Koor rekent Jan Wilmer ook op de inzet van de bezoekers. "Zij krijgen een boekje met de teksten van de liedjes uitgereikt en kunnen op die manier luidkeels meezingen of gewoon meelezen, dat is de opzet van dit meezing-kerstconcert. "Natuurlijk ontbreekt het ontsteken van de lichtjes niet, door burgemeester Annemiek Jetten, in de metershoge kerstboom voor het stadhuis, op het moment dat de Markt volloopt met kinderen die meegelopen hebben met de lampionoptocht door het centrum.

Kerstoptreden

Verder staan de historische panden aan de Markt weer in prachtig betoverend licht en er is al vanaf 16.00 uur een sfeervolle kerstmarkt. "Licht, zang, sfeer en beleving, dat zijn de ingrediënten voor een fijne avond en een vrolijke voorbereiding op de kerstdagen."

Kerstboom

Na het concert en het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom voor het stadhuis, volgt er een kerstoptreden van de Friese zangeres Elske DeWall, die eerder al de rol van Maria vertolkte in de Passion. Het meezing-kerstconcert begint om 18.45 uur in de Grote Kerk op de Markt en is gratis toegankelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden