Met dank aan diverse sponsoren, waaronder Verkade Vlaardingen, zal de Korte Hoogstraat zaterdag feestelijk heropenen. (Foto: Britt Planken)
Met dank aan diverse sponsoren, waaronder Verkade Vlaardingen, zal de Korte Hoogstraat zaterdag feestelijk heropenen. (Foto: Britt Planken) (Foto: )

Korte Hoogstraat opnieuw op de kaart

Nadat de Korte Hoogstraat maandenlang was afgesloten vanwege de herinrichting, kunnen we al enkele weken zien wat voor moois dat heeft voortgebracht. De ondernemers zijn trots op het resultaat en klaar om hún straat opnieuw op de kaart te zetten. Komende zaterdag is iedereen welkom bij de feestelijke heropening in kerstsfeer.

Door Britt Planken

VLAARDINGEN - Het is nog niet eens helemaal af en toch genieten de ondernemers van de Korte Hoogstraat met volle teugen van de metamorfose. "Die werklui hebben echt hun best gedaan!", prijzen ze de mannen van aannemersbedrijf Verkade Vlaardingen. Vooral de nieuwe trottoirs, met tegels van graniet, geven de gewenste luxe uitstraling. Begin 2020 zullen daar bomen, hangende straatverlichting en zitplekken aan worden toegevoegd voor nog meer sfeer. Maar wachten op die kers op de taart, dat doen de winkeliers niet. De tijd is rijp om weer actief mee te doen en komend weekend is daar perfect voor.

Kerst
Op 13 en 14 december is er namelijk kerst in de binnenstad, met onder andere de kerstmarkt. Op zaterdag is ook de Korte Hoogstraat in opperste feeststemming, met food kraampjes, activiteiten voor kinderen en optredens van Demi Point, het kinderkoor van IKC 't Palet en Let's Be Gypsies. Om 12 uur zal wethouder Bart Bikkers de winkelstraat officieel heropenen. Een goed moment om de opgeknapte straat zelf te ervaren!

Leukste winkelstraat
'Alle ballen verzamelen op de Korte Hoogstraat', luidt het thema van deze feestelijke dag. Een directe verwijzing naar de actie die de ondernemers aan de heropening hebben gekoppeld. Door heel het centrum deelt een kerstman ballen uit met de namen van de winkels op de Korte Hoogstraat. Wie er een ontvangt, levert die in bij de winkel en maakt kans op een van de mooie prijzen die de verschillende winkeliers ter beschikking stellen. "Wij zijn nu een van de leukste winkelstraten om te bezoeken!", stelt Charlotte van Leeuwen trots. De jonge onderneemster opende een paar maanden geleden een damesboetiek en heeft veel vertrouwen in de opmars van de Korte Hoogstraat. "Er is hier een wisselwerking qua shopbeleving. We versterken elkaar. Vaste klanten gaan ook bij andere ondernemers in de straat naar binnen."

Schaatsen
Die wisselwerking is er ook met het Winterterras in het Oranjepark, waar vanaf 13 december geschaatst kan worden op een kunstijsbaan. Bezoekers van de ijsbaan krijgen kortingscoupons van alle deelnemende winkels in het centrum en de winkeliers geven op hun beurt kraskaarten weg. Een kraskaart met drie gelijke symbolen is goed voor een gratis schaatskaartje. Voor de ondernemers van de Korte Hoogstraat wordt dit hoe dan ook een onvergetelijke feestmaand. Ze zijn vastbesloten de harten van het winkelende publiek te veroveren met een verrassend en kwalitatief assortiment, persoonlijke aandacht en gezellige evenementen. De feestelijke heropening komende zaterdag is dus pas het begin. "We gaan er de hele dag een feestje van maken!", aldus de gemotiveerde ondernemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden