Cees Oosterom, voorzitter van de Stichting Winterterras, met op de achtergrond de opbouw van het Winterterras. (Foto: Cees Oosterom)
Cees Oosterom, voorzitter van de Stichting Winterterras, met op de achtergrond de opbouw van het Winterterras. (Foto: Cees Oosterom) (Foto: )

'Winterse beleving' in het Oranjepark

Het Oranjepark maakt zich op voor een nieuw, groot festival: het Winterterras. De komende vier weken kun je vertoeven in een schaatsdorp, met een grote kunstijsbaan, in winterse sferen. Het eerste Winterterras wil de bezoeker een 'totale winterse beleving' bieden, compleet met live muziek, thema-avonden en een gevarieerd schaatsprogramma.

door Bart van der Linden

VLAARDINGEN - Is een nieuwe winterse traditie geboren, met het allereerste Winterterras in hartje Vlaardingen? Het zal nog moeten blijken, maar gezien de investeringen die er de afgelopen maanden zijn gedaan om het evenement van de grond te trekken, is het wel de insteek om net als het Zomerterras het Winterterras elk jaar op de agenda terug te laten komen. Nadat er twee jaar geleden al plannen lagen om een ijsbaan aan te leggen in de kerstperiode, lukte het steeds niet om het (financieel) rond te krijgen.

Dorps

Hoe anders is het dit jaar. "Begin februari zijn we al begonnen met de voorbereidingen", vertelt Cees Oosterom, voorzitter van de Stichting Winterterras. "Met een vast team van mensen die veel ervaring hebben met dit soort evenementen, zeiden we: "Als we het willen doen, dan moeten we het goed doen"." De organisatie hoopt dat de bezoeker zich laat onderdompelen in Hollandse schaatssferen, waarbij het Oranjepark wordt aangekleed met mooie verlichting en sfeervolle muziek. "We willen een dorpse sfeer creëren, waar het park uitermate geschikt voor is", zegt Oosterom.

Sportief en gezellig

Het Winterterras moet meer bieden dan alleen een kunstijsbaan. Er komt naast een overdekte ijsvloer van 450 m2, ook een skateway van 140 meter. En om op te warmen kun je terecht in een grote horecatent, waar de glühwein en de erwtensoep uiteraard op het menu staan. Sportiviteit en gezelligheid moeten hand in hand gaan, zo stelt de organisatie. "Het programma moet voor ieder wat wils bieden en toegankelijk zijn voor alle Vlaardingers", aldus Oosterom. Zo zijn er onder andere schaatsclinics die worden aangeboden door de Vlaardingsche IJsclub. Zij vieren eind december op het Winterterras hun 140-jarig bestaan met allerlei leuke activiteiten.

Curling

Oosterom: "Verder zijn er drie curlingbanen, is er een silent-disco, komt er een kerstkoor zingen en tijdens Oud & Nieuw organiseren we een besloten feestje. Verder hebben we vele Vlaardingse basisscholen uitgenodigd, die op reservering gratis mogen komen schaatsen. De animo hiervoor is groot." Net als op het Zomerterras zullen veel vrijwilligers, onder meer van de Sjaak Foundation, hun steentje bijdragen. Elke dag staan er activiteiten op het programma, wat niet wil zeggen dat inbreng van de Vlaardingers niet aan de orde is. Een leuk idee is natuurlijk altijd welkom. En hoewel het festival een pilot is en het zich nog moet vormen, hoopt de organisatie op een groot succes. "Het moet een feestje worden voor álle Vlaardingers", besluit Oosterom.

Het Winterterras is elke dag geopend, van vrijdag 13 december t/m zaterdag 11 januari. Zie ook www.winterterras.nl voor meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden