Pien
Pien (Foto: )

In de spotlight: Jip en Pien

'Mogen wij ons eventjes voorstellen. Wij zijn Jip en Pien twee zusjes van 7 jaar oud en zijn op zoek naar een nieuw huisje, omdat ons vorige baasje door veranderde levensomstandigheden niet meer voor ons zorgen. Ik ben Jip, een blauwe schildpad en de mooiste van ons twee, al zeg ik het zelf. Ik zit het liefst in de woonkamer gezellig bij mijn mensen zodat ik lekker op schoot kan liggen en altijd geaaid kan worden.

Vlaardingen - Andere mensen vind ik wat spannend, maar als ze vaker komen dan is het wel oké. Speels ben ik niet echt. Ik heb al jaren astma maar met de medicatie die ik krijg heb ik daar geen last van. Uiteraard zoek ik een rookvrije woning.'
'Ik ben Pien, de woonkamer hoeft voor mij niet echt. Ik kom liever gezellig bij je onder de lakens slapen en met je mee douchen. Net als mijn zus vind ik spelen maar heel eventjes leuk. Wat ik onwijs goed kan, is mij verstoppen in de kleinste ruimtes in huis. Ik heb een hele speciale aandoening aan mijn ogen, hierdoor wiebelen ze vaak heen en weer wat er een beetje raar uitziet. Mijn zicht is hierdoor verminderd, maar ik kan me prima redden als ik de weg weet.
Wij zijn op zoek naar een nieuw huis met een balkon, want af en toe een beetje zonnen en buitenlucht is best wel fijn. Kinderen onder de 12 jaar vinden wij allebei niet zo prettig. Vind jij het geen probleem dat we allebei iets 'mankeren'? Heb jij een heerlijk plekje voor ons samen? Je kan ons dan komen bezoek vanaf 27 november en als we elkaar dan leuk vinden mogen we gelijk verhuizen.' Info: www.dierenbescherming.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden