Kerstfair in Ambacht.
Kerstfair in Ambacht. (Foto: )

Kort nieuws uit Vlaardingen

Kerstfair

Vlaardingen - In Vlaardinger Ambracht wordt een kerstfair georganiseerd op zaterdag 7 december. Vanwege het succes van voorgaande jaren organiseert In Groene Sferen wederom een Kerstfair in Vlaardinger Ambacht van 11.00 uur – 16.00 uur. Er worden leuke kerststukken verkocht, kerstkransen en brocante. Daarnaast is Janita aanwezig met haar keramiek en is er los kerstgroen en mistletoe te koop. Iets bestellen of eigen vaas of pot laten opmaken dan kan dat ook. Laat dit weten per mail: info@ingroenesferen.nl. Iedereen is van harte welkom op het Burgemeester de Bordesplein 1 in Vlaardingen. De entree is gratis. Meer informatie op www.ingroenesferen.nl of www.facebook.com/ingroenesferen.

Mantelzorg Café

Vlaardingen - Mantelzorgers zijn op 10 december van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het Mantelzorg Café Vlaardingen, een activiteit van Minters Mantelzorg. Het Mantelzorg Café vindt iedere tweede dinsdag van de maand in 2019 plaats. Het Café is een plek waar mantelzorgers uit Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten. Op dinsdag 10 november zullen Simone Lansbergen en Annelies Vlas, beiden WMO consulentvanuit ROG plus aanschuiven. Zij gaan in gesprek over de stand van zaken rondom regelgeving, voorzieningen en mogelijkheden vanuit de WMO. Vooraf aanmelden is niet nodig, mantelzorgers kunnen zo binnenlopen bij het Mantelzorg Café, Oosthavenkade 8 (in de Groene Luiken) in Vlaardingen. De koffie staat klaar. Meer informatie bij Antoinette Eilering, mantelzorgconsultent van Minters Mantelzorg, 06-51694096, of kijk op www.mintersmantelzorg.nl.

Digitaal Café

Vlaardingen - Zijn er vragen? Kom dan naar het laatste Digitaal café in december. Het Digitaal café is dé plek om antwoord te krijgen op allerlei vragen op digitaal gebied, bijvoorbeeld over de smartphone, de laptop, de tablet of e-reader. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
De laatste bijeenkomst van dit jaar is op dinsdag 10 december. Op digitaal gebied deskundige vrijwilligers en bezoekers met digitale vragen ontmoeten elkaar onder het motto: Leer en deel. Natuurlijk met een kopje koffie erbij! Locatie en tijd: Centrale bibliotheek, Waalstraat 100 van 10.00-11.30 uur.

Lach voor
een dag

Vlaardingen - Vanaf 1 december kunnen klanten in de meeste Hoogvliet supermarkten hun statiegeldbedrag met één druk op de knop doneren aan de stichting 'Lach voor een Dag'. De flessenautomaten zijn uitgerust met een donatieknop. Na het invoeren van flessen of kratten kiest de klant met deze knop voor het doneren van het statiegeldbedrag. Wie ervoor kiest niet te doneren krijgt met de bonknop een reguliere statiegeldbon. Door de sterke verbinding met haar omgeving is Hoogvliet niet alleen een aantrekkelijke supermarkt om boodschappen te doen, maar neemt zij ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een van de initiatieven die Hoogvliet een warm hart toedraagt is de stichting 'Lach voor een Dag'. Het ligt daarom voor de hand dat Hoogvliet de donatieknop graag inzet om klanten bij dit prachtige goede doel te betrekken.

Over 'Lach voor een Dag'

Veel kinderen in Nederland verkeren helaas niet altijd in de situatie om regelmatig te lachen, wegens een ernstige ziekte. Stichting 'Lach voor een Dag' verzorgt een complete dag uit naar het theater, waarop het kind even alle zorgen kan vergeten en kan lachen. Stichting 'Lach voor een Dag' is opgericht door het theaterproductiehuis Van Hoorne Entertainment. Deze specialist op het gebied van familie-entertainment biedt het hele jaar door diverse familievoorstellingen in heel Nederland, waardoor altijd een passende voorstelling te vinden is en aanvragen snel behandeld kunnen worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden