Bloembollen voor strijd tegen polio


 Burgemeester Annemiek Jetten kijkt samen met Wim Goedendorp belangstellend toe hoe de leerlingen de bloembollen planten bij het Mensenrechtenmonument.
Burgemeester Annemiek Jetten kijkt samen met Wim Goedendorp belangstellend toe hoe de leerlingen de bloembollen planten bij het Mensenrechtenmonument. (Jan Dulfer)

Bloembollen voor strijd tegen polio

Met hulp van leerlingen van de basisscholen De Globe en IKC Het Spectrum heeft Burgemeester Annemiek Jetten afgelopen vrijdagmorgen 1500 End Polio Now tulpen bollen gepoot bij het Mensenrechtenmonument op de hoek Hofsingel/Binnensingel. "Met het planten van deze bloembollen willen wij extra aandacht schenken, en door hun vrolijke kleuren, de verbinding leggen tussen 75 jaar vrijheid, die het komende jaar wordt gevierd en herdacht in Vlaardingen en de Mensenrechten", zegt Wim Goedendorp van Rotaryclub Vlaardingen 80 en initiatiefnemer van deze actie.

Vlaardingen - "Eerder op de ochtend had burgemeester Annemiek Jetten van voorzitter Oscar Hooijmeijer van de Rotaryclub deze bloembollen aangeboden gekregen en aansluitend aan de leerlingen een verhaal verteld wat Polio betekende en hoe belangrijk het was dat het wereldwijd bestreden moest worden." De Rotary is initiatiefnemer van Polio de Wereld uit en ondersteunt dit onder andere met de opbrengsten van de verkoop van de bloembollen om het vaccinatieprogramma wereldwijd te financieren. "Overigens zijn in de strijd tegen polio, een ernstige, besmettelijke ziekte, de laatste jaren grote successen geboekt. Het aantal Polio gevallen in de wereld is van 1000 per dag teruggelopen naar enkel tientallen per jaar. Nederland is al geruime tijd poliovrij wat mede bereikt is door onze vaccinatieprogramma's die in 1957 werden ingezet", zegt Wim Goedendorp niet zonder trots. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden