Sinterklaas, Hoofdpiet, Speurpiet en toiletjuffrouw Annie
Sinterklaas, Hoofdpiet, Speurpiet en toiletjuffrouw Annie (Foto: Alex De Vliegere)

Sint vermist!

Winkelcentrum Van Hogendorpkwartier in de nieuwe Babberspolder trakteerde afgelopen weekend de bezoekers op een bijzondere Sintsurprise. Kosten nog moeite waren gespaard om het grote plein om te toveren tot een openluchttheater waar de voorstelling 'Sinterklaas en de stoute toiletjuffrouw' werd opgevoerd. Een groot podium, grote witte tenten met sprookjesachtige puntdaken en een overdekte zitgelegenheid nodigden de vele belangstellenden uit dit gratis toegankelijke spektakel bij te wonen.

Vlaardingen - Er hangt een frisse ochtendnevel over het moderne plein van het winkelcentrum als technici de geluid- en lichtapparatuur in het openluchttheater installeren. Al ruim voor aanvang van de show zijn alle zit- en staanplaatsen bezet door een jeugdig publiek met hun begeleiders. Ze kijken reikhalzend uit naar Sinterklaas. Dan is het plotseling zo ver. Als vanuit het niets, zo lijkt het, komt een verontruste Speurpiet met zijn loep het podium opgestormd: “Hebben jullie Sinterklaas gezien?” Er lijkt iets mis te zijn met de Sint. Het verlangen naar de grote kindervriend wordt bij de kijkertjes nog meer op de proef gesteld als de nogal vreemde toiletjuffrouw Annie al poetsend en stoffend ten tonele verschijnt. Zij lijkt meer te weten over de afwezigheid van Sinterklaas.

Spannend!

Tijdens een muzikaal intermezzo onder leiding van de dynamische Speurpiet kunnen de kinderen hun overtollige energie van zich afschudden. Het wordt allemaal nog vreemder als Hoofdpiet verschijnt, slaperig en versuft... en zonder Sinterklaas. De spanning bereikt een climax als blijkt dat Sinterklaas gered moet worden uit de klauwen van toiletjuffrouw Annie. Het enerverende, goed op elkaar ingespeelde pietenduo komt in actie. Hun verwarring wekt de lachspieren bij zowel de kleintjes als hun begeleiders en weer is er, goed getimed, ruimte voor muziek en een interactief dansje. De kinderen denken enthousiast met de Pieten mee in hun plan Sinterklaas te redden. Het loopt gelukkig allemaal goed af en als dan eindelijk Sinterklaas verschijnt halen ze opgelucht adem. Er volgt een gezellige meet en greet met Sinterklaas, toiletjuffrouw Annie en de twee vrolijke pieten. Het wordt een dolle boel, feest! Er wordt gefotografeerd, gelachen en uiteraard worden er pepernoten gegeten. Die zijn ruim voorradig. De organisatie van winkelcentrum Van Hogendorpkwartier kan terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden