Sportnieuws kort

Nederlandse records

VLAARDINGENDe jeugd van de zwemvereniging ZVVS deed weer van zich spreken op de regionale kampioenschappen. De ploeg kwam met zeven gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles thuis. Thierry Zilver deed het uitstekend door in zijn leeftijdsklasse van 12 jaar drie nieuwe Nederlandse records te zwemmen. Hij deed dit op de afstanden 50 meter rugslag, 50 meter vlinderslag en 100 meter wisselslag. De zeven gouden medailles werden gewonnen door Jill Nai Chung Tong op de 50 meter vrije slag en op de 50 en 200 meter schoolslag. Karlijn Offeringa op 100 meter vlinderslag, Niels Dijkshoorn op de 200 en 1500 meter vrije slag en Anna van Droffelaar op 100 meter schoolslag.

Opvallende prestaties

VLAARDINGENBij de open regionale competitie zwemmen voor masters, uitstekend georganiseerd door ZVVS in het zwembad De Kulk, werden enkele opvallende prestaties neergezet. Eerste plaatsen waren er voor Jeroen Hoeksel op de 50 meter rugslag in 42.97 seconden en op de 50 meter vrije slag in 32.34 seconden. Conny Boer-Buijs, herstellende van een knieblessure, zwom op de 50 meter vrije slag naar een eerste plaats in 33.58 seconden en ook op de 50 meter vlinderslag was zij de sterkste in 39.97 seconden. Rene de Jong tikte als eerste aan op 50 meter schoolslag in 37.26 seconden en Helena Mels liet al haar tegenstandsters achter zich op dit nummer in 43.40 seconden.


Spanning bij schermers

VLAARDINGEN Op het jaarlijkse Stoppunttoernooi bij de schermvereniging Trefpunt, won bij de senioren op het onderdeel degen, de boomlange Jamie Dreier Gligoor de titel. Hij wist voormalig jeugdschermer Jesse Slaats met slecht één punt verschil op het aantal ontvangen en gegeven treffers, te verslaan. Jeroen van der Velde, een zeer ervaren schermer en tevens voorzitter van de Vlaardingse club, werd derde. Bij senioren op het onderdeel sabel hadden de nestors Ronald Overgoor, Theo Kloosterman en Fred Tirion wat uit te vechten. Ronald Overgoor liet niet met zich sollen en werd ongeslagen eerste. Theo Kloosterman verloor van Ronald Overgoor en werd tweede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden