Ria Bronsema, links, met de Nederlandse jeu de boulesploeg, die in Cambodja een fraaie vijfde plaats behaalde op het wereldkampioenschap. Foto: Toon Alebeek
Ria Bronsema, links, met de Nederlandse jeu de boulesploeg, die in Cambodja een fraaie vijfde plaats behaalde op het wereldkampioenschap. Foto: Toon Alebeek (Foto: )

Ria Bronsema 5de op WK Jeu de boules in Cambodja

Peter Spek

De Vlaardingse Ria Bronsema is met de Nederlandse jeu de boulesploeg vijfde geworden op het wereldkampioenschap, dat werd gehouden in Cambodja. De speelster van de jeu de boulesclub Vlaardingen maakte onvergetelijke momenten mee. Zij mocht onder andere bij de openingsceremonie de Nederlandse vlag het stadion in dragen.

VLAARDINGEN – Na het spelen van de voorronden bereikte de Nederlandse ploeg de laatste zestien. "En dat is al een hele prestatie in dit sterke veld van deelnemers", zegt Ria Bronsema. Om bij de laatste acht ploeg van de wereld te komen, moest er gewonnen worden van Israël. "Wij hadden al eerder op dit toernooi gespeeld tegen deze ploeg en verloren, dus waren wij uit op revanche en dat lukte met 13-10." Met deze mooie overwinning had Ria Bronsema zich met de Nederlandse ploeg geplaatst bij de laatste acht, een positie die vooraf niet was ingeschat. "Bij die laatste acht ploegen zaten maar twee Europese landen, naast Nederland had Frankrijk zich geplaatst en verder louter Aziatische landen", aldus Ria Bronsema. En juist tegen Frankrijk moest er gespeeld worden om bij de laatste vier te komen en dat lukte de ploeg net niet. "Maar die vijfde plaats is een geweldig resultaat."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden