Aanvallend lukte het CWO slechts sporadisch om de SVS-verdediging in verlegenheid te brengen. De Azurri moesten daarvoor boeten en zagen in de laatste minuut zelfs een gelijkspel teloor gaan. (foto: DPG/gsv)
Aanvallend lukte het CWO slechts sporadisch om de SVS-verdediging in verlegenheid te brengen. De Azurri moesten daarvoor boeten en zagen in de laatste minuut zelfs een gelijkspel teloor gaan. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

CWO zet tegen Delta zeker geen bus op de zestien

Het klinkt dramatisch, maar de derby Deltasport-CWO draagt zaterdag toch echt het label degradatiewedstrijd. Verliezen of gelijk spelen is voor beiden, de nummers 12 en 14 uit de tweede klas D, geen optie.

door Gerard S. Verver

Vlaardingen - In de wetenschap, dat zowel CWO als Deltasport een allesbehalve geruststellende generale afleverden. De Pattinama-brigade verloor bij Vitesse/D (2-0) en de Azurri liepen tegen SVS in de laatste minuut na een onbezonnen actie van doelman Elton Evera en de daaropvolgende strafschop tegen 0-1 verlies aan. "Onhandig en onnodig", beoordeelt trainer Arthur van Haren de bizarre ontknoping. Ook zag hij, dat het "aanvallend één van de mindere wedstrijden was. Normaal gesproken voetballen we beter en creëren meer kansen. Dat ontbrak, maar het stond verdedigend wel goed. We verdienden een gelijkspel." Eigenlijk kampt Van Haren nog met de 'gevolgen' van zijn late aanstelling, waardoor hij geen invloed kon uitoefenen op de formatie van de spelersgroep. "Zij moesten wennen aan mijn ideeën en ik aan wat zij gewend waren. Misschien is ook de vertrouwen op de manier van spelen, die ik voorsta, nog niet groot genoeg." Tegen Deltasport gaat er geen bus op de zestien. "Dat is onze stijl niet. We hebben geen bataljon verdedigers, maar wel jongens die graag willen voetballen." En dat gaat CWO in de Broekpolder dus doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden