Miranda Hoogeveen (achter) en Marjon Hoogendijk met twee kinderen voor de aanvang van het kinderprogramma.
Miranda Hoogeveen (achter) en Marjon Hoogendijk met twee kinderen voor de aanvang van het kinderprogramma. (Foto: Foto Frans Assenberg.)

Miranda biedt een extra steuntje

Miranda Hoogeveen is een actief persoon. Naast haar werk als coördinator bij de stichting Schuldhulpmaatje is zij in september gestart met een kinderprogramma op de woensdagmiddag in De Windwijzer. Voor kinderen die een extra steuntje kunnen gebruiken. Miranda is deze week de Vlaardinger van de week en vertelt over de nieuwe activiteiten.

door Frans Assenberg

Vlaardingen - De naam van dit evenement is Windkracht95. Dat roept meteen vragen. Dus Miranda, vertel. "Windkracht95 is een afgeleide van De Windwijzer en het onderdeel Windkracht is bedoeld voor kinderen die vanuit de situatie thuis wat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. En 95 is het nummer van De Windwijzer op de Schiedamseweg. Met het begrip thuissituatie bedoelen we de omstandigheid waar het niet altijd vanzelfsprekend is dat idealen, sporten, welzijn financieel niet behaald kunnen worden. Maar het kan ook zo zijn dat als kinderen twee zieke ouders thuis hebben en daardoor niet goed of niet tot ontplooiing komen dan zijn ze ook van harte welkom."

Beweging

"Het idee is ontstaan vanuit De Windwijzer en Theo Werner heeft het plan bij een aantal fondsen ingediend om er geld voor te krijgen. Het is gebleken dat er behoefte is deze doelgroep in beweging te krijgen, want hoe jonger je kinderen weet te motiveren en activeren, dan is je toekomst als kind minder bepalend. Door die donatie kunnen wij een aantal professionals inhuren om dit mogelijk te maken."

Koken

Het is de bedoeling van de organisatie dat zij met een groep van 12 kinderen gaan koken. "We hebben nu 15 aanmeldingen voor deze kookactiviteit. Koken is hot en hip en zij gaan binnenkort een maaltijd maken voor vrijwilligers van De Windwijzer onder leiding van kok Remco Hokke. Momenteel geeft kunstenares Marjon Hoogendijk de derde kunstles. Kunst klinkt misschien een beetje moeilijk of elitair, maar het is eigenlijk creativiteit. De kinderen vinden het prettig en heel gezellig en leuk." Miranda heeft de voorzaal van De Windkracht met allerlei spulletjes omgetoverd in een warme en intieme ruimte.

Kinderspeelmiddag

Naast Windkracht95 is in De Windkracht nog een dergelijke activiteit: De maandelijkse Kinderspeelmiddag die geleid wordt door Desirée van Elburg. Miranda daarover: "Toevallig was deze middag vorige week en toen hebben we de kinderen die zich daarvoor hadden aangemeld in één groep geplaatst bij Marjon. Desirée had alles voorbereid en klaargezet. Ja, het ging prima."

Het werk als coördinator bestaat voor Miranda uit het onder de aandacht brengen van deze activiteiten bij bijvoorbeeld de Springfoundation, de stichting Aanzet, ja inderdaad ook voor Groot Vlaardingen, Vlaardingen24 en andere kanalen die daarvoor zijn te gebruiken. Ik stel het programma samen waarin alle onderdelen aan bod komen. Dat kan iets creatiefs zijn, we gaan iets met koken doen, met muziek en zang, er kan een kinderfeestje gedaan worden, we gaan iets met bewegen doen."

"In het Kinderfilmhuis worden de betere kinderfilms gedraaid. Zo staat bijvoorbeeld in de planning de film Spijt. Op deze manier kan een kind denken 'Oh, dat vind ik leuk, dat past bij mij.' We richten ons op kinderen van 8 tot 12 jaar die na de basisschool een keuze gaan maken voor de middelbare school. We gaan ook binnenkort een eigen restaurant maken."

Deelname aan Windkracht95 is gratis. Kinderen die zich willen aanmelden voor deze activiteiten of meer informatie willen over de activiteiten kunnen een mailtje sturen naar het volgende e-mailadres: windkracht95@dewindwijzer.nl.

Windwijzer

De Windwijzer is een centrum voor ontmoeting, bezinning en dienstverlening, opgericht door de Protestantse Kerk van Vlaardingen. Op de website van de Windwijzer staat te lezen: "We zijn een huis waar men terecht kan voor een kop koffie en ontmoeting, een plek waar mensen zich thuis voelen. Ook vinden er veel culturele en maatschappelijke activiteiten plaats. In De Windwijzer kan veel." Voor meer informatie over wat dit dan is kijk op www.dewindwijzer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden