Zelfrijdende auto
Zelfrijdende auto (Foto: Rosanne)

Inschrijving geopend Uitvinderslab

De winnaars van de Waterwegcultuurprijs KITE Educatie en CJV Vlaardingen hebben de inschrijving geopend van het Uitvinderslab. Dit zijn 6 workshops waarin kinderen van groep 5 t/m 8 aan de hand van een thema zelf experimenteren, maken en klooien met allerlei technologieën. Gestart wordt op woensdag 15 januari in de clubzaal van de Bethelkerk. Reserveer alvast een plekje op: www.cjvvlaardingen.nl.

Vlaardingen - Tijdens het Uitvinderslab kiest ieder kind één van de ervaringen waarmee ze aan de slag gaan. Denk aan het gebruiken van een 3D-printpen, het werkend krijgen van een motor en het programmeren van een micro-computer. De verdere materialen die gebruikt worden zijn alledaags. Aan het einde van iedere workshop ontvangt het kind een badge van de geleerde ervaring. Je bepaalt zelf voor hoeveel workshops je je aanmeld.

Het uitvinderslab is de eerste fase van het project Digitaal: Vlaardingen van de toekomst. Nadat de kinderen de workshops hebben gevolgd worden zij in april en mei uitgenodigd om zelf met de toegepaste technologieën en technieken op onderzoek uit te gaan in de stad. Hier maken zij hun eigen ‘ding’ voor de toekomst. Dit kunstwerk wordt in juni tentoongesteld bij Kade 40.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden