De stemming zat er nog goed in voor het duel tegen koploper Roomburg, maar de vrouwen van Pollux moesten toch een nederlaag incasseren. Foto: Pollux
De stemming zat er nog goed in voor het duel tegen koploper Roomburg, maar de vrouwen van Pollux moesten toch een nederlaag incasseren. Foto: Pollux (Foto: )

Pollux verliest aansluiting met koploper Roomburg

De vrouwen van de hockeyclub Pollux zijn de aansluiting met koploper Roomburg kwijt. De ploeg van trainer Arjan Prillevitz verloor met 4-1 van de lijstaanvoerder en staat met de winterstop voor de deur nu vijf punten achter.

door Peter Spek

VLAARDINGENEr werd in het Vlaardingse kamp reikhalzend uitgekeken naar de topper tegen Roomburg en het was de kans voor de Broekpolderploeg om aansluiting te houden met de koploper. Een matige tweede helft zorgde ervoor dat Roomburg vrij eenvoudig haar koppositie kon verstevigen. "De eerste helft ging gelijk op. Roomburg kwam via een voorzet die werd verlengd in de cirkel op voorsprong", blikt Fleur Brouwer nog even terug op het duel. Maar Pollux kwam fraai terug, eerste met twee strafcorners, maar even later was het wel raak met een treffer van Natasja van Straten die een geslagen bal van de stick van Puck Brouwer prachtig verlengde,1-1. Pollux ging op jacht naar de tweede treffer, maar ondanks enkele mogelijkheden, bleef die uit. Voor de rust kwam Roomburg nog op 2-1. "De tweede helft was geen schim meer van de eerste helft. Via fouten in de opbouw in onze ploeg kon Roomburg uitlopen naar 4-1, een beetje een geflatteerde uitslag", aldus Fleur Brouwer.

Meer berichten