Een groot deel van de jeugdige schermers van Trefpunt, tijdens het toernooi in de sporthal Margriet, waar punten behaald konden worden voor een schermdiploma. Foto: Jan Buijsse
Een groot deel van de jeugdige schermers van Trefpunt, tijdens het toernooi in de sporthal Margriet, waar punten behaald konden worden voor een schermdiploma. Foto: Jan Buijsse (Foto: )

Vechtlust vanuit een sportieve geest bij Trefpunt

Naast elf jeugdige schermers van de schermclub Trefpunt, in de leeftijd variërend van zeven tot zestien jaar, deden ook nog 66 andere schermers mee aan het toernooi georganiseerd door de club uit Vlaardingen in de sporthal Margriet in Schiedam. Er werd geschermd op 16 lopers op de wapens floret, degen en sabel.

door Peter Spek

VLAARDINGEN – "Het was duidelijk te zien, de deelnemers wilden uiteraard allemaal winnen, maar wel op een positieve manier. Geheel in overeenstemming met ons clubmotto: Vechtlust vanuit een sportieve geest. Het gaat er dus vooral om, om in een ontspannen sfeer een middag met elkaar te schermen, binnen een groep die past bij leeftijd en schermervaring van de jeugdige schermers", laat Jan Buijsse van Trefpunt weten. Dergelijke puntentoernooien worden regelmatig ergens in Nederland georganiseerd. Het zijn laagdrempelige toernooien voor jeugdige schermers. Wij hadden dit jaar de schermhandschoen opgenomen om als gastheer op te treden." Bevorderlijk voor de sfeer tijdens het toernooi is dat het niet gaat om het behalen van bijvoorbeeld de eerste plaats. "Maar om met de geschermde partijen punten te verzamelen voor een diploma."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden