Voor DVO'32 is de derby tegen Cion een goed meetmoment om te zien of het met twee overwinningen ingezette herstel blijvend is. (foto: DPG/archief)
Voor DVO'32 is de derby tegen Cion een goed meetmoment om te zien of het met twee overwinningen ingezette herstel blijvend is. (foto: DPG/archief) (Foto: )

Staat DVO'32 na een dip weer op het goede spoor?

Derby's zijn er in vele vormen. Streekderby's, semi-derby's. Toch is er maar één echte derby: die tussen twee plaatselijke grootheden. Zoals die van zaterdag tussen DVO'32 en Cion. En een week later VFC/za-DVO'32.

door Gerard S. Verver

Vlaardingen - Voor DVO'32 worden het twee kansen om te bewijzen, dat het na vier achtereenvolgende nederlagen met twee ruime overwinningen (5-1 tegen Botlek en 0-4 bij GHVV'13) het goede pad is ingeslagen. Daarvoor hoefde trainer Ben Hoogwerf niet eens veel strategische zetten te doen. "Eigenlijk helemaal niet". Hij zag zijn mannen in de verloren wedstrijden worstelen met een snel opgelopen achterstand. "Die moesten we dan goed maken en de must om te scoren bleek een loden last. Waar dat voorheen een niet al te groot probleem was, kregen we nu het gevoel, dat we uren konden voetballen en dan nog niet zouden scoren. Dan vraag je je af: hoe kan dat nou". Van paniek was echter geen sprake. Hoogwerf liet zich evenmin leiden door bij hem altijd wel licht aanwezige twijfels. "Want de groep vormt een sterk collectief. Er was geen enkele reden om te wisselen." Pas tegen Botlek viel het muntje de goede kant op. "Na de 2-0 zag je de druk van de schouders vallen en liep het weer gesmeerd. Zoals vanouds." Hij ziet het duel tegen Cion niet echt als een beladen wedstrijd. "Ik heb het nieuwe Cion nog niet zien spelen, maar ik kijk er niet tegenop."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden