Stadsgehoorzaal directeur Renske Verbeek gaf een volmondig ja op het idee van Rik Bouman voor een theatershow. Foto: Peter Spek
Stadsgehoorzaal directeur Renske Verbeek gaf een volmondig ja op het idee van Rik Bouman voor een theatershow. Foto: Peter Spek (Foto: )

Rik Bouman ziet droom uitkomen

De kartrekker van de Stadsgehoorzaal, Renske Verbeek was afgelopen 1 september te vinden bij een levensgrote JA op het UITterras in het Oranjepark. Op een uitnodiging in deze krant aan alle Vlaardingers om zijn of haar droom op het gebied van podiumkunsten te delen met het podium van de stad, werd ruimschoots gereageerd. "En het antwoord is nu al bekend: JA, wij gaan je helpen jouw droom te organiseren", liet Renske Verbeek duidelijk weten.

door Peter Spek

VLAARDINGEN – Dat liet Vlaardinger Rik Bouman zich geen tweede keer zeggen en hij klom op de fiets richting het Oranjepark. "En daar trof ik inderdaad Renske Verbeek aan. Ik legde mijn plan voor en voor ik het wist kreeg ik een ja te horen. Jij gaat je droom met een theaterprogramma waarmaken", zegt Rik Bouman, die al een tijdje rond liep met het idee het podium op te gaan om een show te maken met journalist en schrijver Michel van Egmond. "Ik ken Michel van Egmond en bij een ontmoeting legde ik hem mijn plan voor. Hij vond het een goed idee, maar stelde meteen voor om daarbij Wilfried de Jong te betrekken. Het zijn goede bekenden van elkaar", zegt Rik Bouman en de basis van het eenmalige theaterprogramma was gelegd.

De Jong en Van Egmond

Michel van Egmond is een succesvol schrijver van de boeken Kieft en Gijp. "Hij heeft inmiddels een miljoen boeken verkocht, maar belangrijker, hij kan erg goed vertellen en in combinatie met Wilfried de Jong, de theaterman, muzikant, schrijver en programmamaker, staat er een uniek duo op de planken voor een avond amusement in de ruimste zin van het woord." Rik Bouman fungeert als sidekick in het programma. "Denk nu niet dat het alleen over sport gaat. Zeker niet. Alle thema's komen aanbod", zegt Rik Bouman. "Het wordt een show over alles wat hen boeit: sport en muziek, Rotterdam, New York, humor en literatuur, fotografie en televisie en als het moet nog honderdduizend andere onderwerpen", blikt de Vlaardinger alvast vooruit. "Aangevuld door suggesties van het publiek en waar nodig improviserend als jazzmuzikanten, brengen de twee ras vertellers een ode aan de verbeeldingskracht en delen zij tijdens deze unieke theateravond hun enthousiasme voor alles wat zij mooi vinden."

Presenteren

Het presenteren zit de Vlaardinger in het bloed. "Ik begon bij Omroep Vlaardingen met de presentatie van het sportprogramma en dat smaakte naar meer, om uiteindelijk uit te komen als voorlopig hoogtepunt bij deze theatershow. Rik Bouman is in Vlaardingen geen onbekende, zoon van Jan Bouman de bekende voetballer bij Sparta, Willem ll en Fortuna. "Zelf heb ik bij het toenmalige Fortuna en later bij fusieclub Victoria'04 vanaf mijn 14 tot mijn 54ste jaar alle functies doorlopen. "Ja, ik zeg wel dat het een eenmalige voorstelling wordt, maar ik sluit niet uit, dat als het een succes wordt meer van dit soort voorstellingen plaats gaan vinden in de Stadsgehoorzaal." De show is op zaterdagavond 14 december in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal en begint om 20.15 uur. Kaarten zijn al te bestellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden