Poes Penny
Poes Penny (Foto: )

Asieldier in de spotlight: Poes Penny

Penny is een pareltje. Een verlegen mollig moppie die een mooi karakter heeft en dat in eerste instantie goed kan verbergen. Ze kwam bij ons binnen als 'oester' en liet niemand toe in haar buurt. Ze blies iedereen weg en als je het waagde haar te benaderen kon je een lel krijgen.

Vlaardingen - Ze moest wel geholpen worden want ze had een abces op haar heup, dus hiervoor kreeg ze medicatie. We merkten na een tijdje een kleine ommezwaai en van die hele boze poes zagen sommige van ons (ze heeft zo haar voorkeur) ineens een lieve kant verschijnen.

En nu ze eenmaal wat meer gewend is blijkt Penny gewoon een hele onzekere poes, die met een beetje aanmoediging heel graag komt kroelen en dan ook helemaal losgaat: Ze geeft kopjes, gaat erbij rollen en spint er aardig op los! Heerlijk om te zien. Haar onzekerheid steekt nog wel de kop op, want ze kan als ze het spannend vindt ineens heel snel uithalen. We denken dat dit met veel geduld ter zijner tijd minder zal worden. Voor Penny zoeken we een heel rustig huishouden waar ze enigspoes mag zijn. Haar baasjes hebben geduld en snappen dat een nieuwe omgeving (en nieuwe mensen) spannend voor haar is, en ze dan mogelijk in het begin erg gestrest kan zijn en lelijk kan doen. Penny wil graag een huis met tuin. Om kennis te maken kun je zonder afspraak langskomen op maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 16:00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Dierenopvangcentrum Vlaardingen, Koggehaven 16, www.dierenbescherming.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden