Vaartland viert fantastische uitslag.
Vaartland viert fantastische uitslag. (Foto: )

Vaartland krijgt goud voor zorg

Het is Vaartland alweer gelukt. Het woon- en zorgcentrum in wijk Holy is opnieuw beloond met het Gouden Keurmerk in de Zorg. De auditcommissie constateerde dat de filosofie 'zo gewoon mogelijk' op alle niveaus doorleefd wordt, van boven tot beneden en in alle disciplines.

Door Kor Kegel

Vlaardingen - Extra feestelijk werd het omdat ook alle Schiedamse locaties van de Frankelandgroep het goud binnenhaalde - eveneens een prolongatie. Tweemaal goud was er voor de Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF), zowel voor de wijkverpleging als voor de huishoudelijke zorg. In totaal kreeg de Frankelandgroep, waartoe ook Vaartland behoort, zeven Gouden Keurmerken. ,,Het was een spannende week,'' zegt Els Nauta, hoofd kwaliteit en communicatie van de Frankelandgroep. ,,Maandag hoorde Frankeland als eerste dat het opnieuw goud heeft binnengehaald, de dagen erna volgden Jacobs Gasthuis en Schiewaegh. Donderdag was de auditcommissie in Vaartland in Vlaardingen en vrijdag kwam Harg-Spaland aan de beurt. Conclusie van de auditoren: we hebben het supergoed gedaan!''
De auditoren zagen grote betrokkenheid en enthousiasme. Van bewoners en mantelzorgers hoorde ze grote tevredenheid. Els Nauta: ,,We zijn er heel trots op dat onze bewoners en cliënten zich zo positief uitspreken over onze medewerkers die voortdurend oog hebben voor wat er aan zorg nodig is.'' Bestuurder Ben de Koning: ,,We zijn blij. Het is altijd fijn als anderen bevestigen wat je zelf al weet, namelijk dat onze zorg- en dienstverlening meer dan dik in orde zijn! Ik ben hartstikke trots op onze medewerkers die elke dag hét verschil maken voor onze bijna 600 bewoners en 1400 thuiszorgklanten! De keurmerken worden verleend door het kwaliteitsinstituut Perspekt. Sinds 2003 stimuleert de stichting het kwaliteitsdenken in de zorg. Kwaliteit staat hierbij voor een persoonlijke benadering en samenwerking met cliënten, gecombineerd met deskundigheid, professionaliteit en enthousiasme. Het gaat niet om protocollen en richtlijnen, maar of bewoners en klanten én hun mantelzorgers goede zorg- en dienstverlening ervaren. ,,Het is voor alle medewerkers een kroon op hun werk, geweldig!'' zegt Els Nauta. ,,Uitslagen die we met trots en blijdschap in ontvangst hebben genomen", staat in het persbericht van de Frankelandgroep. Elke dag werd na afloop van een audit de uitslag met de medewerkers van de locatie gevierd. Maandag was er voor alle medewerkers, vrijwilligers en bewoners van de Frankelandgroep koffie met gebak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden