Foto:

Bomen wijken voor scoutingterrein

De gemeente Vlaardingen en de Provincie Zuid-Holland hebben de vier Vlaardingse scoutinggroepen, Marnix van Sint Aldegonde, Maurits-Viool, Wesselgroep en de Willem de Zwijger, toestemming gegeven aan de slag te gaan op het terrein tussen de fiets/loopbrug de Wokkel over de Vlaardingse Vaart en de watersportvereniging De Kulk aan de rand van de Broekpolder, voor het inrichten van een nieuw scoutingterrein.

door Peter Spek

Vlaardingen - De verhuizing is noodzakelijk omdat de scouts op hun huidige locatie aan de Broekpolderweg plaats moeten maken voor de aanleg van de Blankenburgtunnel. "Er is inmiddels begonnen met de kapwerkzaamheden op de groenstrook langs de Vlaardingse Vaart, die nodig zijn omdat veel bomen in dit gebied onvoldoende geworteld zijn en ook omdat het terrein opgehoogd moet worden", zegt Peter Korpel van Scouting Vlaardingen.

Voor de bewoners van park Hooglede aan de andere kant van de Vlaardingse Vaart zal de aanblik flink veranderen en het zal enige tijd kaal aandoen. Ook wordt het terrein voor de veiligheid in de kapperiode afgesloten. "Gelukkig is dit een investering in de toekomst", zegt Peter Korpel.

"Samen met de omwonenden en de gemeente Vlaardingen is er een groenplan gemaakt, omdat wij het scoutingterrein na de bouw van de vier clubhuizen weer helemaal groen willen hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden