Hoewel het al als periodekampioen aan de derby tegen VFC begon, vierde Cion na de 0-0 toch uitbundig zijn feestje. (foto: DPG/gsv)
Hoewel het al als periodekampioen aan de derby tegen VFC begon, vierde Cion na de 0-0 toch uitbundig zijn feestje. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

Cion pakt periode, maar gaat voor kampioenschap

Dat Cion, dankzij de winst van HBSS op belager OVV, al als periodekampioen aan het karwei tegen VFC begon, maakte de derby niet minder pakkend. Doelpunten ontbraken. Dat wel. Maar wat een sfeer, wat een beleving.

door Gerard S. Verver

Vlaardingen - "En wat een strijd", zag Cions Slobodan Dutina ook. "Natuurlijk is het lastig om met de periode op zak het vizier op winnen te houden, maar we hadden met de groep heel nadrukkelijk afgesproken om ontspannen te voetballen. Dat hebben ze goed uitgevoerd en er een heerlijke pot van gemaakt." Met ook de insteek, voegt Najim Nasri er aan toe, "om niet te verliezen. Want VFC is op hun kunstgras een heerlijk spelende ploeg. Maar we hebben ze, ook dankzij het lam leggen van Nino Netten, nauwelijks kansen gegeven. Wij zijn tevreden." VFC's Bas van Loenen zag ook, dat Cion nauwelijks kansen weg gaf. Niettemin had hij het gevoel, dat er meer te halen was geweest. "Maar", voegt hij er een beetje tevreden aan toe, "we zijn blij, dat we met tien man (tweemaal geel was voor Pim Gieles rood, red.) met een gelijkspel de eindstreep haalden." Cion ziet de periode als een eerste stap naar de tweede klas. "Maar", heft Dutina het vingertje, "we moeten wel scherp blijven. In mijn voetbalverleden heb ik meerdere keren de eerste periode gepakt en uiteindelijk toch niet als eerste de eindstreep gehaald."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden