Een van de werken van Henk van der Hoek te zien in kerkcentrum Holy.
Een van de werken van Henk van der Hoek te zien in kerkcentrum Holy. (Foto: )

Kunst in de kerk: Henk van der Hoek

Tot en met 16 december exposeert Henk van der Hoek in Kerkcentrum Holy, Reigerlaan 47 in Vlaardingen. Henk van den Hoek is autodidact, geboren in 1946 en heeft altijd in Maassluis gewoond. Na zijn werkzame leven als instrumentmaker werd hij meer en meer bewust hoe mooi Maasluis eigenlijk is met zijn haven en oude centrum. Hij is dan ook al snel actief lid geworden van de Historische Vereniging Maassluis .

Vlaardingen - Naast de HVM heeft hij ook zijn oude liefde van schilderen met olieverf weer opgepakt. De onderwerpen laten zich raden Maassluis, vogels, vissen, stillevens maar ook de simpele alledaagse huis, tuin en keuken onderwerpen vindt hij super om mee aan het werk te gaan. De stijl is realistisch en hij werkt graag op doek en paneel afhankelijk van het onderwerp. Schilderen met olie is verslavend en ontspannend tegelijk en geeft hem veel plezier. Hij schildert nu al zo'n 14 jaar.

Intussen heeft hij al meerdere malen geëxposeerd in Maassluis en omgeving. O.a. In het Douane huisje, Monsieur Paul, Kunstuitleen, Vaartland galerie Vlaardingen en verschillende malen in een POP UP winkeltje in de Koningshoek. Het Kerkcentrum is geopend op maandag en woensdag van 9.00 - 12.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur en op donderdag van 9.00 - 12.00 uur. Voor een bezoek afwijkend van de openingstijden kan men bellen: tel.010-474 5644.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden