'Raad weigert breed overleg over arbeidsmigranten'

De agendacommissie van de gemeenteraad weigert een breed en informeel overleg ('Vlaardingensessie') te agenderen over arbeidsmigranten. Dat verzoek had fractie Boers gedaan.

VLAARDINGEN – "In dat overleg zouden naast Vlaardingse politici en bewoners ook vertegenwoordigers van andere gemeenten met huisvestingsproblemen, en deskundigen vanuit ministeries moeten aanschuiven. Zo zou de kennis over het onderwerp sterk worden vergroot."

Woningmarkt
"In Vlaardingen speelt de huisvestingsproblematiek rond arbeidsmigranten al jaren. De woningmarkt zit mede daardoor volledig op slot, Vlaardingers komen niet meer aan een woning, en dan speelt er ook nog de woon- en parkeeroverlast. Extra tijdsdruk vormt nog de sloop van de Valkenhof eind van dit jaar, waar nu nog arbeidsmigranten wonen. In steden als Amsterdam (huisjesmelkers), Schiedam (huisvestingsvergunning) en Waalwijk (grote campus voor arbeidsmigranten) is veel kennis en ervaring aanwezig over problemen op huisvestingsgebied. Fractie Boers wil graag met vertegenwoordigers van deze steden in gesprek om van hen te leren."

Deskundigen
"De agendacommissie voert als argument voor haar afwijzing aan dat een dergelijk overleg geen nieuwe informatie oplevert, en verder hebben de commissieleden geen zin "om weer alle tegenstanders aan het woord te laten". 
De agendacommissie bestaat uit: Bert van Nieuwenhuizen - voorzitter (D66); Nol Kloosterman (AOV); Gilles Pappers (ONS.Vlaardingen); Ingrid Wijker (fractie Kerkhof), Ruben van de Zanden (VVD); Ben Trooster (Beter voor Vlaardingen); Marnix Alderliesten (CDA)."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden