Robbert van Egmond legt de lat hoog bij de Vulcaan halve marathon, die moet groeien naar enkele duizenden deelnemers.
Robbert van Egmond legt de lat hoog bij de Vulcaan halve marathon, die moet groeien naar enkele duizenden deelnemers. (Foto: )

Feest rond Vulcaan halve marathon erg in trek

Fortuna-voorzitter en initiatiefnemer van de Vulcaan halve marathon, Robbert van Egmond, heeft de intentie, om dit sportevenement, dat voor aanstaande zondag op het programma staat, uit te laten groeien naar een deelnemers aantal tussen de drie en vijfduizend.

door Peter Spek

VLAARDINGENVorig jaar, bij de eerste editie, bleef de teller steken op 500 deelnemers. "Maar dit jaar verwacht ik zeker meer deelnemers gezien het aantal voorinschrijvingen. Wij zitten nu al op 400", zegt Robbert van Egmond. Waarom moet de Havenloop op Koningsdag het loodje leggen bij een gebrek aan deelnemers, terwijl deze Vulcaan halve marathon meteen al sterk in de belangstelling staat? "Ik denk dat de formule van sport en entertainment veel sporters trekt, ik zorg voor een aantrekkelijk bijprogramma", aldus Robbert van Egmond. "Ook de diversiteit van afstanden, van een halve marathon, een 5 en 10 kilometer, en een 1 kilometer voor de kinderen, maakt dit evenement voor iedereen bereikbaar." Een muziekband en een dj zorgen voor de nodige sfeer op het complex van Fortuna, waar zondag om 14.00 het startschot valt voor de 21.1 kilometer. Daarna volgen om de tien minuten de overige afstanden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden