Hoewel spelers van HMSH (in het lichtblauw)  aan de basis stonden van  de matpartij, die tot het staken van de bekerwedstrijd leidde, kregen ze lagere straffen dan drie Deltasport-voetballers.
Hoewel spelers van HMSH (in het lichtblauw) aan de basis stonden van de matpartij, die tot het staken van de bekerwedstrijd leidde, kregen ze lagere straffen dan drie Deltasport-voetballers. (Foto: DPG/gsv) )

Deltasport overweegt beroep tegen straffen

Deltasport is geschrokken van de fikse straffen, die de bond heeft uitgedeeld na het staken van de bekerwedstrijd tegen HMSH.

VLAARDINGEN – Vijf wedstrijdpunten in mindering, een maandenlange schorsing voor drie spelers en een boete. Gekoppeld aan de dreiging, dat het uit de competitie genomen wordt als het binnen twee jaar nogmaals mis gaat. Opvallend is, dat spelers van HMSH, de aanstichter van het onheil, lagere straffen kregen en de club slechts gedurende een jaar het risico loopt uit de competitie verwijderd te worden. "Onrechtvaardig", vindt trainer Ton Pattinama, die zelf door een tegenstander van achteren geschopt werd. "Komt bij dat de reglementen stellen dat je in een bekerwedstrijd niet aangepakt kan worden voor de competitie." Of er een beroep komt is niet duidelijk. "We willen dat nog even tegen het licht houden en hebben daarom uitstel gevraagd van de vier dagen, die eigenlijk voor het in beroep gaan staan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden