Bernadette Veltman weet als geen ander hoe de Vlaardingse woningmarkt zich ontwikkelt. Foto: Peter Spek
Bernadette Veltman weet als geen ander hoe de Vlaardingse woningmarkt zich ontwikkelt. Foto: Peter Spek (Foto: )

Vlaardingen heeft inhaalslag gemaakt

Is dit het moment om te kopen of verkopen of moet je in je huidige woning blijven wonen? Wat zijn de voorwaarden en mogelijkheden voor het krijgen van een hypotheek? Maar belangrijker; hoe ziet de woningmarkt er in de toekomst uit in Vlaardingen?

door Peter Spek

VLAARDINGENAntwoorden op al deze vragen wil Bernadette Veltman, van Makelaardij Thuis, geven op dinsdagavond 19 november in haar nieuwe kantoor aan de Korte Hoogstraat. "In de praktijk merk ik dat veel mensen niet precies weten wat de mogelijkheden zijn als je twijfelt een woning te gaan kopen of verkopen. Wil je doorstromen naar een groter huis of wil je juist, net zoals veel senioren die vaak in een te groot huis wonen, doorstromen naar een appartement? Vaak vragen ze ons kan ik dat financieel wel opbrengen en wat voor stappen moet ik zetten?" Vooral die laatste groep is voor Vlaardingen erg belangrijk. "Zij zijn belangrijk voor de doorstroming, maar belangrijker vind ik, dat deze groep mensen op tijd een beslissing neemt te gaan verhuizen. Je wilt toch voorkomen dat je bijvoorbeeld door gezondheidsproblemen je woning noodgedwongen moet verlaten."

De verhuizing van haar kantoor van de Westhavenkade naar de Korte Hoogstraat is meteen een reden om op die manier de nieuwe locatie in de schijnwerpers te zetten. "Op de Westhavenkade hadden wij daar geen ruimte voor, maar in ons nieuwe onderkomen kunnen wij de belangstellenden die ruimte wel bieden." Daarom was het voor Bernadette Veltman en haar team meteen duidelijk de NVM-avond te organiseren in Vlaardingen, want ook hier is de woningmarkt behoorlijk in beweging. "Dat mag je wel zeggen. Daarom is het belangrijk dat de mensen weten wat voor mogelijkheden er precies zijn en Vlaardingen heeft, vooral de laatste jaren, veel te bieden. De laatste jaren heeft de stad met het bouwen en renoveren van woningen een inhaalslag gemaakt. Veel nieuwe projecten zijn van de grond gekomen en er staat nog het nodige op het programma. Dus als het moment zich voordoet om die belangrijke stap in je leven te zetten, van het kopen of verkopen van een huis, moet je goed voorbereid zijn."

Op de gratis informatieavond op 19 november geven notarissen, hypotheekadviseurs, een bouwkundige én natuurlijk Makelaardij Thuis in vier korte presentaties informatie en is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Is er voldoende vraag- en aanbod in de haringstad naar koopwoningen? "De stad is aan een inhaalslag bezig. Als ik het aanbod bekijk gaan wij de goede kant op." Bernadette Veltman weet waarover zij praat. "Naast NVM Makelaar-taxateur ben ik afgestudeerd als NVM Woningmarktconsultant. Daarmee adviseer ik gemeenten en projectontwikkelaars door precies aan te geven waar de interesses liggen van kopers. Dat zorgt ervoor dat er gebouwd wordt naar behoefte." Belangstellende voor de informatieavond kunnen zich aanmelden via: isdithetmoment@makelaardij-thuis.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden