Robbert Roskam exposeert met Mystery Guest in Galerie de Duig.

Robbert Roskam exposeert met "Mystery Guest" t/m 24 november in Galerie de Duig.

Vlaardingen - Robbert Roskam (1996) kwam op zijn 15e de lessen volgen in Galerie de Duig. Dat hij de smaak al snel te pakken had mocht wel blijken en na enkele jaren ging Roskam naar de Willem de Kooning academie te Rotterdam. In 2018 is hij daar Cum Laude geslaagd. Inmiddels geeft hij zelf les en is hij werkzaam op kade40, waaronder als curator. Op de kunstacademie werd hem verteld om zoveel mogelijk verschillende media te onderzoeken, maar dat maakte dat hij het schilderen juist nog meer ging waarderen.

Verwacht?
De honger naar het ambachtelijke ging hierdoor haaks staan op zijn voorliefde voor nieuwe media fotografie en film. De afgelopen tijd werkte Robbert aan schilderijen waar je als toeschouwer de rol op je neemt van 'mystery guest'. Je kijkt mee tijdens momenten van anderen,
of je verwacht werd is echter onbekend. Robbert Roskam vindt schilderen iets waar we veel van kunnen leren. Daar waar foto en video voorbij schieten om te verdwijnen in een cluster van data, geeft schilderen hem de kans even stil te staan bij deze veel voorbijkomende beelden.

Grof
Juist de onderwerpen die grof, pijnlijk of angstig aandoen in films, series, kranten en online platforms zijn een grote bron van inspiratie voor hem. Niet door de aard, maar omdat juist deze beelden, naar zijn mening, het verdienen even uit die databundel getrokken te worden.

Deze expositie is de hele maand november te bezichtigen op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur bij Galerie de Duig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden