Rienus Nieuwstad van het ServiceTeam Vlaardingen tijdens de opening van de Geuzenmaand in 2018 in De Windwijzer. Foto: Frans Assenberg.
Rienus Nieuwstad van het ServiceTeam Vlaardingen tijdens de opening van de Geuzenmaand in 2018 in De Windwijzer. Foto: Frans Assenberg. (Foto: )

Vlaardings tapijt en herbouw kraan

Het gebeurt niet vaak dat mensen die zich bezighouden met culture zaken in één ruimte zitten. Ieder jaar roept Arie Ouwendijk hen bij elkaar zodat zij kunnen vertellen wat zij zoal uitspoken op dit terrein.

Frans Assenberg

Vlaardingen - Het was de elfde bijeenkomst van het ErfgoedPlatform Vlaardingen dat bedoeld is om met iedereen die actief is met cultuur-historische activiteiten nader kennis te laten maken met alle plannen voor het komend jaar. En dat in het kader van 'de Maand van de Geschiedenis'. In de ruimte van Archeologische Vereniging Helinium aan de Waalstraat hadden woordvoerders elk vijf minuten voor hun presentatie. Zo vertelde Albert Luten over de voortgang van het produceren van het Vlaardings tapijt dat een tweede paneel kent. Het is de bedoeling dat er in totaal vijf zullen komen. Het maken trekt veel aandacht. Eind van deze maand zal de officiële start zijn van de herbouw van de houten kraan aan de Westhavenkade. Het vorige exemplaar is aan schimmel ten onder gegaan. Bert Otto, van de stichting die de VL92 Balder beheert, wist te melden dat het met deze antieke en die inmiddels in volle glorie in onze haven ligt, het de goed kant op gaat.

Archeologisch erf

Jeroen ter Brugge vertelde over de voortgang van het Educatief Archeologisch Erf. Het wordt een terrein waar de bezoeker straks kennis neemt van diverse perioden uit een ver verleden en dat vorm krijgt door de reconstructie van 'gebouwen' uit de prehistorie: Romeinse Tijd, Middeleeuwen en Vroegmoderne tijd. De Archeologische Vereniging Helinium heeft ruimte tot zijn beschikking gekregen op de tweede etage van de bibliotheek aan de Waalstraat. 'Helinium' moest haar ruimte in de Moermanboerderij verlaten vanwege verkoop ervan. Rienus Nieuwstad van het ServiceTeam Vlaardingen hoopt meer jonge mensen aan te trekken voor het werk dat zij doen in de stad. De leden zetten zich vrijwillig in voor cultuur-historische activiteiten waaronder rondleidingen. Zomaar een kleine selectie van woordvoerders, waarbij de aanwezige journalist van Groot Vlaardingen uitlegde hoe de correspondenten en redactie hun werkzaamheden plegen te doen. Een leerzame en nuttige avond met mooie energie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden