Arjan van Gils, wethouder van Rotterdam(rechts), Maurice Unck, directeur RET en Marc Rosier, van de MRDH, zijn toch blij met de nieuwe metrolijn. Foto: Peter Spek
Arjan van Gils, wethouder van Rotterdam(rechts), Maurice Unck, directeur RET en Marc Rosier, van de MRDH, zijn toch blij met de nieuwe metrolijn. Foto: Peter Spek (Foto: )

Bewoners verstoken van buslijn

VLAARDINGEN – Hij reed al enkele weken, maar afgelopen vrijdagmiddag werd met enig feestvertoon de Hoekse Lijn officieel geopend op het station Vlaardingen West. Ondanks de vertraging van tweeënhalf jaar en een overschrijding van het budget met bijna negentig miljoen euro, werd het toch een klein feestje voor de betrokken partners aan dit project.

door Peter Spek

"Eindelijk zou ik zeggen, maar het is een project dat uniek genoemd mag worden in Nederland en daarbuiten", liet RET directeur Maurice Unck zijn gehoor weten. De Hoekse Lijn is met 23 kilometer de langste metrolijn van Nederland. "En dat heeft wel de nodige hoofdbrekens gekost in de afgelopen jaren, maar de reizigers hebben de nieuwe verbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland omarmd als ik kijk naar de in- en uitstappers in de afgelopen weken. Toch ook wat sombere gezichten tijdens de feestelijke opening. Marja Tiemens, bewoonster aan de Abel Tasmanlaan in het rivierzonegebied in Vlaardingen zag met de komst van de nieuwe metrolijn buslijn 57 verdwijnen. "En dat is heel erg jammer voor de veelal wat oudere bewoners uit de omgeving van de Maasboulevard", zegt de Vlaardingse. "Zij zijn nu aangewezen op het vervoer per STOPenGo van de RET. Een rit moet nu vooraf gepland en gereserveerd worden via de website of telefoon van de RET en dat is toch voor de wat oudere bewoners van deze buurt best een grote drempel om te nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden