John Stout bij één van de vier dierenambulances die dag en nacht uitrukken voor dieren in nood. Foto: Dierennoodhulp West-Nederland
John Stout bij één van de vier dierenambulances die dag en nacht uitrukken voor dieren in nood. Foto: Dierennoodhulp West-Nederland (Foto: )

Dierennoodhulp zoekt een onderkomen

Peter Spek

honderd uitrukken per maand

De boodschap is duidelijk. De dierennoodhulp West-Nederland groeit uit haar jasjes en is dringend op zoek naar een ruimte in Vlaardingen. De in Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland en in een gedeelte van het Westland opererende stichting, krijgt steeds meer meldingen binnen van dieren in nood.

VLAARDINGEN – "De mensen weten ons steeds meer te vinden en dat is alleen maar positief voor ons, maar het zorgt ook voor huisvestingsproblemen", zegt Vlaardinger John Stout van de dierennoodhulp West-Nederland. "Waarom deze noodkreet? Wij worden steeds meer gevraagd om dieren in nood in Vlaardingen te helpen en daarvoor moeten wij vanuit onze huisvesting uit Maasdijk naar Vlaardingen rijden en soms gaat het maar om een vogeltje. Dat kost veel tijd en geld", zegt John Stout.

Opslagruimte

Een locatie in Vlaardingen zou veel problemen oplossen voor de dierennoodhulp West-Nederland. "Maar waar vind je zoiets, dat valt nog niet mee, daarom doen wij deze oproep, misschien is er een bedrijf of een andere instantie die nog een bedrijfsruimte of loods leeg heeft staan waar wij een plekje hebben om te zitten en een kopje koffie kunnen drinken en er ook wat opslagruimte is en een plekje voor het plaatsen van onze aanhanger", filosofeert John Stout hardop. Zelf heeft hij het oog laten vallen op een stukje grond in de Broekpolder bij de vogelvereniging Icarus. "Daar kunnen wij met gemak een portocabin neerzetten om dieren op te vangen en om van daar uit te rukken naar een noodsituaties in de stad. Dat scheelt heel veel kilometers rijden. Wij gaan daar binnenkort met de wethouder voor om tafel zitten." De noodzaak voor een locatie in Vlaardingen onderstreept John Stout met enkele cijfers. "Wij rukken zo'n honderd keer per maand uit naar Vlaardingen om een dier in nood te helpen of om ander werk te doen en dat kan van alles zijn zoals hulp bieden bij ongevallen waar een dier bij betrokken is of het vervoer van huisdieren en diereneigenaren naar de dierenarts of crematorium."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden