'Dit gebouw wordt gerestaureerd'


Raymond Raadtgever (Heijmans) voor het gebouw van het voormalige Shellsportpark. (Foto Frans Assenberg)
Raymond Raadtgever (Heijmans) voor het gebouw van het voormalige Shellsportpark. (Foto Frans Assenberg) (Foto: )

'Dit gebouw wordt gerestaureerd'

Frans Assenberg

Woningbouw in Shellsportpark

De plannen met het Shellsportpark hebben vaste vormen gekregen. Nu het bouwen van woningen aan de Hoflaan is afgerond, kan bouwer Heijmans daar aan de slag. Deze heeft opvallend moderne plannen met dit al weer lange tijd in onbruik geraakte terrein en het bijbehorende gebouw, meldt commercieel Raymond Raadtgever.

vlaardingen - Raymond Raadtgever is betrokken bij de ontwikkeling van de beide projecten voor wat betreft marketing en communicatie: "We hebben in het ontwerp 'Buitenplaats Van Ruytenburch' ongeveer 175 woningen en appartementen ontwikkeld alsmede de transformatie van de Watertoren, de brandweerkazerne en het Poortgebouw naast die kazerne. Voor de brandweerkazerne is nog geen exploitant gevonden. Daar werken we nog aan."

Co-creatie

Raadtgever vindt het project Buizengat-Oost, zoals het in het verleden ook werd, genoemd er heel mooi uitzien. "Onlangs hebben we met de opening van de historische poort aan de Hoflaan het ontwerp feestelijk afgerond. We zijn er tijdens de crisis mee begonnen. De woningmarkt zat toen helemaal vast. De Buitenplaats is met co-creatie tot stand gebracht. Door middel van workshops konden aanstaande bewoners hun wensen kenbaar maken. Er kwamen toen meteen al 200 mensen op af. Men wilde een rustige plek om te wonen met veel groen en speelplekken voor de kinderen. Ook de vormen van de woningen werden door de aanwezigen toen getoetst aan architectuurstromen waardoor we wisten wat de belangstellenden wilden. Het zijn zodoende vormen geworden die de meeste mensen aanspreken. Ja, het is een democratisch proces geworden."

Nu kijkt Heijmans naar het gebied Vijfsluizen en omgeving. 'Zien bouwen doet kopen' zegt Raadtgever; Heijmans gaat ook op het terrein van het Shellsportpark bouwen. "Dit Shellgebouw zal worden gerestaureerd en teruggebracht naar zijn oorspronkelijke vorm zonder de delen die er later aan zijn toegevoegd. Eromheen zal een groene woonwijk worden gebouwd en aangelegd waarbij ook het oude zwembad een plek zal krijgen. In het gebouw komen zes woningen die de kopers zelf kunnen afbouwen. Voor het restant, waar nu de kantine is en de sporthal, zijn we een concept aan het ontwikkelen voor horeca, een ruimte om te werken, een feestruimte voor de bewoners en een mogelijkheid voor kinderopvang. Het wordt waarschijnlijk een wijk voor gezinnen met jonge kinderen. Ook willen we een plek om pakketten te laten bezorgen. Verder denken we aan een mogelijkheid voor body and mind: yoga, fysiotherapie en dergelijke." De bouwer wil langs de A4 een aarden wal aanleggen. Architectenbureau KuiperCompagnons en anderen ontwerpers werken de plannen uit. Voor de zomer van volgend jaar wil Heijmans starten met de verkoop.

www.parkvijfsluizen.nl

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden