Foto:

Songfestival ja of nee?


Moet onze stad meeliften met alles wat er gaat gebeuren rond de organisatie van het 65ste Songfestival in Rotterdam in mei volgend jaar? Ik heb daar nog geen antwoord op. Schiedam heeft al een feestprogramma in de steigers staan en ook in Maassluis wordt gedacht om de eerste stad aan Het Scheur te laten profiteren van het liedjesfestival in Rotterdam. Het siert overigens de politiek in Vlaardingen om over dit onderwerp ook alvast na te denken en het gaat al zover dat CDA-raadslid Marieke Thommis vorige week in de raadsvergadering daar vragen over heeft gesteld. Zij stelt dat horecaondernemers, culturele instellingen en bedrijven een graantje mee moeten pakken van dat internationale evenement op slechts tien kilometers van de haringstad.

Ook stelt het CDA-raadslid terecht, dat als het om geld aankomt de pot in Vlaardingen meer dan leeg is. Haar ingediende motie werd aangenomen. Is Vlaardingen aantrekkelijk om toeristen uit het buitenland die een bezoek brengen aan het Songfestival in de haringstad te ontvangen? Als dat zo zou zijn, dan zou ik adviseren dat in groepsverband en onder begeleiding te doen van een gids.

Dan kunnen de Broekpolder en het Archeologisch Erf bezocht worden en de geschiedenis verteld

 

Dan kan inderdaad de Broekpolder en het Archeologisch Erf bezocht worden en daarover de geschiedenis verteld worden, of de historische Markt met de Grote Kerk aandoen. Daar is veel over te vertellen onder andere over het van Peteghem orgel en dan kan ook meteen het verleden van de visserij in Vlaardingen behandeld worden, want in de toren zat een wachter en die keek uit over het water of er loggers in aantocht waren. Ook de Maasboulevard is natuurlijk een bezoekje waard en zeker als net toevallig een cruiseboot langs komt varen. Er zijn zeker stadgenoten die daarover boeiend kunnen vertellen en Vlaardingen in de schijnwerpers kunnen zetten.

 

Dit zou mooi aansluiten op het idee dat verantwoordelijk wethouder Bart Bikkers lanceerde om de vele aanwezige journalisten uit te nodigen naar Vlaardingen te komen en daarover natuurlijk te schrijven. Marieke Thommis suggereert verder om toeristen ook via de Hoekse Lijn naar Vlaardingen Centrum te laten reizen. Dat lijkt mij nu juist geen goed idee. Eenmaal uitgestapt op het metrostation aan de Parallelweg en lopend richting het Vlaardingse Museum tref je meteen het in deplorabele staat verkerende Sprijpand. En dat is nu juist geen goede stadsreclame voor Vlaardingen.

Peter Spek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden