Ook in het verleden was de Nacht van de Nacht in Vlaardingen soms bijzonder met verrassende optredens. Foto: Peter Spek
Ook in het verleden was de Nacht van de Nacht in Vlaardingen soms bijzonder met verrassende optredens. Foto: Peter Spek (Foto: )

Nacht van de Nacht in Café Classique

Peter Spek

Het is uitgaan in stijl

De Nacht van de Nacht wordt in Vlaardingen gevierd op zaterdagavond 26 oktober in de Grote Kerk op de Markt, die voor die avond wordt ingericht als Café Classique. De Nacht van de Nacht staat in het teken van de wintertijd, van licht en donker, de klok gaat in die nacht een uur terug en van muziek, kunst en cultuur.

VLAARDINGEN – "Er is een prachtig programma samengesteld door kunststichting Metamorphose en Café Classique, een nieuwe concertserie op steeds de laatste zaterdag van de maand in de Grote Kerk", zegt organisator Cees Eykelenboom. "De bijzonder avond in de Grote Kerk wordt geopend door De Pyromancer, een vuurspuwende slam-poetry artiest. De Vlaardingse dichteres Mirjam Poolster geeft een prachtige performance over de wintertijd en het donker. Hans Rikken, klarinet en Stan Stolk, contrabas verzorgen een optreden, waarbij het noorderlicht centraal staat."

Parijs

Café Classique is een nieuwe concertserie in de Grote kerk op zaterdagavond. "Het is uitgaan in stijl. De mooiste parels van de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek komen voorbij. De opzet van de concertserie is totaal anders dan je zou verwachten in een kerk. Tafeltjes en stoeltjes dicht op het ensemble, lekkere wijn en heerlijke hapjes, informeel en met een gezellige nazit", blikt Cees Eykelenboom alvast vooruit op dit nieuwe initiatief. Op 26 oktober staat er een heel bijzonder ensemble op het programma. Een unieke samenwerking van het Nederlandse jazztrio The Ghost, the King & I met het Zuidkoreaanse strijkkwartet Salon de Musique. "Het ensemble Salon de Musique heeft subsidie gekregen om hun muziek, sterk geïnspireerd door de natuur en de volksmuziek van hun eiland, te laten horen in Nederland. Dit wordt gecombineerd met de samenwerking met het trio The Ghost, the King & I afkomstig van het Zuidkoreaanse eiland Jeju, een prachtig vulkanisch eiland vlakbij Japan. De leden hebben allemaal in Europa een klassieke conservatoriumstudie afgerond, met name in Parijs."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden