Hans van der Have(links) en Olaf Hanno hebben de handen in een geslagen om het gebied van de Broekpolder meer toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Foto: Peter Spek
Hans van der Have(links) en Olaf Hanno hebben de handen in een geslagen om het gebied van de Broekpolder meer toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Foto: Peter Spek (Foto: )

Broekpolder toegankelijk voor mensen met een beperking

Peter Spek

Mensen met een beperking krijgen steeds meer toegang tot de Broekpolder. Organiseerde Adventure Vlaardingen afgelopen zondag met succes voor de vijfde keer Challenge 4 Bikkels, ook de stichting Waterpoort en het sportcentrum Polderpoort zetten zich enthousiast in om het openbare gebied gemakkelijker toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Olaf Hanno van Waterpoort en Hans van der Have van Adventure Vlaardingen, hebben al vergevorderde plannen om het unieke gebied van de Broekpolder open te stellen voor mensen met een beperking. "Wij werken aan plannen om de toegankelijkheid te verbeteren en deze doelgroep in staat te stellen gebruik te laten maken van onze vijf elektrische sloepen. Daarvoor wordt een speciale rolstoellift ontwikkeld", zegt Olaf Hanno van Waterpoort.

Rolstoelers

Hans van der Have stelt mensen met een beperking straks in de gelegenheid deel te nemen aan diverse survivalonderdelen. "Daarvoor maken wij rond onze accommodatie in de Broekpolder hindernissen gereed die geschikt zijn om te gebruiken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een speciale route voor rolstoelers."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden