Tjerk presenteert ook dit seizoen weer Talk of the Town. (Foto: Bart van der Linden)
Tjerk presenteert ook dit seizoen weer Talk of the Town. (Foto: Bart van der Linden) (Foto: )

Tjerk houdt van veel afwisseling

Bart van der Linden

Ben je een echte Vlaardinger?
"Ja, ik ben geboren in het Holy Ziekenhuis. En nooit meer uit Vlaardingen weggegaan."

Voel je je thuis in Vlaardingen?
"Zeker, ondanks dat ik soms denk: er kunnen dingen beter. Maar, ik ga niet weg. Het wordt op een gegeven moment ook wel een plek waar je van gaat houden."

Waar kom je graag?
"De Julianabrug vind ik mooi. Net als de haven. Maar ik ga ook graag naar de Broekpolder en de Vaart."

Hoe is het presenteren op je pad gekomen?
"Ze zochten bij Talk of the Town een paar jaar geleden een presentator, omdat Rutger van Houwelingen, die het destijds presenteerde, ermee stopte. Ik heb daar toen op gereageerd. Spelenderwijs heb ik het geleerd. Had geen ervaring. In het begin was ik bloednerveus, maar inmiddels heb ik dat gevoel niet meer. Naarmate je het vaker doet, krijg je ook steeds meer vertrouwen. Wat de leuke aspecten van presenteren zijn? Om mensen als een gids mee te nemen langs de route door Vlaardingen heen. Het presenteren moet overigens geen kunstje worden. Je moet het jezelf moeilijk blijven maken."

Hoe verklaar je het succes van Talk of the Town?
"Ik denk door de afwisseling in onderwerpen en doordat we doorlopend proberen er iets spannends van te maken. Omdat het al even bestaat, zien mensen dat het evenement gegroeid is. En ook het aantal mensen wat kwam, zag je groeien. We merken ook dat de betrokkenheid van inwoners steeds groter wordt. Begonnen met zo'n 30 man, nu zijn het er al snel 100. We krijgen genoeg leuke ideeën binnen. Met een vast team kijken we wat passend is voor de show. We hebben altijd een aantal vaste onderdelen, zoals de test, petje op/petje af en de kruk. Er zit muziek in, maar ook iets cultureels. Wat we willen creëren is een café-achtige sfeer. Als het aan mij ligt mag Talk of the Town best vaker worden geprogrammeerd. Een keer per maand bijvoorbeeld."

Welk radioprogramma maak je?
"Met een vaste groep vrienden brengen we elke laatste zondag van de maand op Omroep Vlaardingen 'Dicks in Space', een mix van satire en absurdisme. Er zitten sketches in, maar ook liedjes die ik zelf zing. Het kan gaan over van alles, denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen in de politiek."

Hoe zien de quizzen eruit?
"Samen met Yke Takens maak ik themaquizzen die in The Irish Pub worden gespeeld. Dat kan gaan over muziek, maar er is ook een Ladies quiz en we hebben de Grote Vlaardingen quiz. Het is echt een multimediaal avondje uit! Ik zou het nog wel leuk vinden om het verder te kunnen uitbouwen naar andere steden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden