Jun Chou (links) met zijn ouders op het 'Platje' met het fenomenale uitzicht (Foto Frans Assenberg).
Jun Chou (links) met zijn ouders op het 'Platje' met het fenomenale uitzicht (Foto Frans Assenberg). (Foto: )

'We hebben er 't volste vertrouwen in'

Frans Assenberg

Het hoogste punt voor China Garden

De bouw van Het Platje heeft het hoogste punt bereikt. Deze ietwat cryptische zin heeft een diepere betekenis want het Platje was ooit het restaurant op de hoek van de Maasboulevard en de Westhavenkade aan de boorden van de Nieuwe Maas. Later werd het omgevormd in 'China Garden' van de familie Chou. Jun Chou jr. ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

vlaardingen - Het was winderig afgelopen woensdagmiddag , toen de plaatselijke pers en enkele deskundigen zich bij de bouwerij van het restaurant hadden verzameld. Opdrachtgever Jun Chou liep ietwat nerveus heen en weer met schalen met bitterballen en andere lekkernijen voor de bouwers ('pannenbier').

Stroomversnelling

"De openingsdatum hebben we wegens vertragingen moeten opschuiven naar het komende voorjaar, ik denk naar maart of april. We gaan er niet om treuren, we kijken vooruit en maken de laatste weken grote stappen. Zodoende staan we nu op het terras dat het Platje van vroeger zal gaan worden. Ja, de afbouw is de meest kritische fase." Zoals de bezoekers nu kunnen zien, is het bouwen in een stroomversnelling gekomen want zowel de vloeren van de verdiepingen geven stevigheid aan de opbouw, maar het zijn met name de indrukwekkende stalen binten die meer dan opvallen. Verder is duidelijk dat binnenkort de metselaars aan de slag zullen gaan en ook dat het aanbrengen van de kozijnen en de ramen aan de beurt zijn. Het uitzicht vanaf de hoogste vloer is fenomenaal. Naar drie kanten toe kan de dorstige Vlaardinger straks op het balkon genieten van versnaperingen en van de voorbij varende schepen en andere vaartuigen. Jun: "Wat de komende tijd gaat gebeuren? Het aanbrengen van de muurtjes van de keuken, het plaatsen van de installaties, de elektra en ook die voor het klimaat. Het wind- en waterdicht maken wordt de volgende fase."

Voorzichtig tevreden

"Tot zover, met een slag om de arm, zijn we tevreden, maar we zijn er nog lang niet. Nee, we hebben er niet voor gekozen om elders in de stad tijdelijk een restaurant te openen. Dat vinden we ontzettend jammer, want het contact met de mensen, onze klanten en het contact met de buren hier dat mis je wel."

Eigen kracht

Het is een geweldige onderneming om in deze tijd een dergelijke investering te doen. Maar Jun geeft aan: "Iedereen heeft zijn eigen kracht. Wij borduren voort op wat we deden en we gaan er elke dag hard aan trekken als we eenmaal open zijn. We hopen dat de mensen bij ons zullen terugkomen en dat wij hen een goede keuze aan kunnen bieden in vergelijking met waar ze nu eten. We hebben er het volste vertrouwen in. Met de reacties die we krijgen en de feedback zou ik zeggen 'houd ons in de gaten via Facebook en het voorjaar komt aanvliegen.'"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden