BartJan Burgers zet zijn leus op het canvas doek van de kluswoningen in het voormalige gebouw van de Globeschool (Foto Peter Spek).
BartJan Burgers zet zijn leus op het canvas doek van de kluswoningen in het voormalige gebouw van de Globeschool (Foto Peter Spek). (Foto: )

Kluswoningen in schoolgebouw

Peter Spek

Uniek project voor Vlaardingen

Trots stond BartJan Burgers op de plaats waar zijn toekomstige woonkamer staat gesitueerd. Van die woonkamer, maar ook van de overige ruimtes was nog niets te zien in het voormalige speellokaal van de Globeschool aan de Van Limburg Stirumstraat. Hij is één van de tien nieuwe bewoners van de kluswoningen die in het schoolgebouw worden gerealiseerd.

VLAARDINGEN – Voor Vlaardingen een uniek project en wethouder Ivana Somers, van bouwen en wonen, was daar bijzonder trots op. "Het heeft even geduurd om dit project van de grond te krijgen. Als raadslid sprak ik al in 2006 over het realiseren van kluswoningen in Vlaardingen. Nu anno 2019 lijkt het werkelijkheid te gaan worden in dit schoolgebouw. Ik ben blij dat op deze manier het gebouw behouden blijft voor de buurt en deze invulling krijgt", liet zij weten bij de officiële start van de werkzaamheden aan de kluswoningen. BartJan Burgers mocht samen met de wethouder een leus op het canvas doek schrijven en koos voor 'Alles op z'n plek'. "En dat is ook zo", gaat de Vlaardinger verder. "Ik ben geboren in Vlaardingen en mijn oma en opa woonden hier een paar honderd meter verderop in de Van der Duijnstraat. Zelf ben ik op negenjarige leeftijd verhuisd naar Rotterdam, maar de hang naar Vlaardingen is altijd blijven bestaan." BartJan Burgers zag nog niet zo lang geleden een programma op televisie over kluswoningen. "Dat zou ik nu ook zo graag willen en toen hij hoorde van de plannen in Vlaardingen aarzelde hij geen moment om zich op te geven." Inmiddels heeft hij een unit gekocht in het schoolgebouw om daar, met eigen handen, een woning van te gaan maken. "Ik viel voor het gebouw. Mijn voorkeur gaat al langer uit naar woningen uit de jaren vijftig. Die woningen hebben sfeer en dit gebouw dateert uit 1959. Een unieke kans om mijn droom te laten uitkomen." De indeling heeft hij al helemaal op papier staan. "Ik werk nu in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, maar ik heb ook de studie interieurstylist gedaan en die kennis kan ik nu erg goed gebruiken voor de inrichting van deze woning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden