Rosanne Verhoeven (links) en Lieke van den Berge waren kennelijk wel blij met het winnen van de Waterweg Cultuurprijs 2019 (Frans Assenberg).
Rosanne Verhoeven (links) en Lieke van den Berge waren kennelijk wel blij met het winnen van de Waterweg Cultuurprijs 2019 (Frans Assenberg). (Foto: )

'Dit geeft zoveel mogelijkheden'

Frans Assenberg

Cultuurprijs 2019 naar Kite Educatie

De Waterweg Cultuurprijs 2019 is gewonnen door Rosanne Verhoeven en Lieke van den Berge met hun project 'Route en Kite educatie, (Digi)taal: Vlaardingen van de Toekomst. Dat was voor velen een verrassing.

vlaardingen - Winnares Rosanne Verhoeven: "Het was heel onverwacht. Je weet echt niet welke kant de jury opgaat. Ons project heeft toekomst, het is iets vernieuwend." Kite educatie is een organisatie die samen met CJV Vlaardingen workshops gaan organiseren voor kinderen met Taal in de breedste zin. "Daarin zullen kinderen op eigen en experimentele wijze kennis maken met taal. Wij zorgen als CJV dat voor de jongeren die bij ons binnenkomen die activiteit toegankelijk is."

Kunstwerk verdelen

Bij het winnen van de prijs hoort ook een fraai kunstwerk van Dike Hof. Rosanne: "We moeten het er nog even over hebben hoe we dit kunstwerk zullen gaan verdelen. Daar gaan we een afspraak over maken. Collega Lieke van den Berge is eveneens euforisch: "Dit geeft zoveel mogelijkheden. We kunnen nu echt aan de slag. We hebben een half jaar keihard gewerkt om alles uit te proberen. Ik had verwacht dat Nassima Elidrissi zou winnen. Die had zo'n gunfactor. Ik weet niet in welk opzicht we beter; we hebben een insteek waar mensen naar op zoek zijn: kunst en technologie. Dat is wat wij doen!"

 

Hoer

Nassima Elidrissi presenteerde haar project 'Hoer' met verve. Vrouwen uit alle groepen en generaties krijgen veel te vaak in de samenleving te maken met dit scheldwoord. 'Het wordt gebruikt in vele talen en Nassima Elidrissi heeft zichzelf de taak gesteld middels een theatervoorstelling met de directe titel HOER dat aan de kaak te stellen,' volgens de jury. Uiteraard is dat een zeer moedige stap naar voren in onze overkokende samenleving. Jammer dat de jury kennelijk het niet aan durfde die moed te belonen, hoe goed de winnaars ook zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden