Regioleider Remco Sultzle(derde van rechts) en Ruud Boon(tweede van links) zijn verantwoordelijk voor de kevershow. Foto: Sharon Jonas
Regioleider Remco Sultzle(derde van rechts) en Ruud Boon(tweede van links) zijn verantwoordelijk voor de kevershow. Foto: Sharon Jonas (Foto: )

Veerplein vol nostalgische kevers

Peter Spek

Ook voor niet-sleutelaars

Zij wilden de wat saaie koopzondagen in Vlaardingen wat opfleuren. De geboren en getogen Vlaardingers Ruud Boon en Remco Sultzle, bestuursleden van de Kever Club Nederland regio Zuid-Holland, bedachten twee jaar geleden dat de jaarlijkse meting van luchtgekoelde kevers en busjes best op het Vlaardingse Veerplein kon

VLAARDINGEN – En het idee bleek een groot succes. "Dat mag je wel zeggen", aldus Remco Sultzle. "Het Veerplein is daarvoor uitstekend geschikt en de gemeente Vlaardingen en de winkeliersvereniging van het Liesveld vonden het ook een prachtig idee. Wat activiteiten tijdens de koopzondag kan natuurlijk nooit geen kwaad."

Breed scala

De eerste twee edities werden dan ook goed bezocht, niet alleen met deelnemers met een kever of busje, maar er kwam ook veel publiek op het evenement af. Op zondag 6 oktober staat de derde editie op het programma. "Het Veerplein en als het nodig is het Schoutplein staan dan weer van elf tot vijf uur vol met nostalgische Volkswagen kevers en busjes. Er worden zo'n 100 tot 150 klassieke voertuigen verwacht", blikt Remco Sultzle alvast vooruit. Wat is het doel van deze meting? "De liefhebbers van de luchtgekoelde Volkswagens kunnen op die dag informatie uitwisselen en elkaar beter leren kennen. Naast het brede scala aan klassieke Volkswagens, zullen er ook genoeg activiteiten zijn voor een vermakelijke dag. Zo is er een Concour d'Elegance, waarbij de mooiste auto's worden gekozen door een jury en staan er oude VW's waar je eten en drinken kan kopen. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd en zij kunnen zich laten schminken."

Lust voor het oog

Het was de afgelopen twee edities een lust voor het oog die bonte nostalgische Volkswagen verzameling, met vele verschillende types kevers en busjes. De leden van Kever Club Nederland regio Zuid-Holland krijgen jaarlijks twee evenementen aangeboden, waarvan deze meting er één is. "Verder proberen wij de nachtrit, voorafgaande aan het evenement op het Veerplein, weer nieuw leven in te blazen", aldus Remco Sultzle, die zelf tien jaar geleden door Ruud Boon werd aangestoken door het kever-virus.

Geen sleutelaar

"Het duurde daarna niet lang of ik reed ook in een kever. Ik ben helemaal geen sleutelaar, maar het is een geweldig gevoel om in combinatie met het geproduceerde geluid in zo'n oude kever rond te rijden."

Gratis

Maar de meeste liefhebbers onderhouden deze nostalgische auto's als zijnde hun eigen kinderen. "De liefde zit bij veel rijders erg diep en er gaat veel tijd in deze hobby zitten. Het aardige is, dat alle onderdelen van deze auto's nog gewoon te koop zijn en dat maakt het zo leuk."

De kevershow op het Veerplein is gratis toegankelijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden