Yvette en Jan Holties willen met The Pittstop 2.0 weer een thuis zijn voor de truckers. (Foto: Bart van der Linden)
Yvette en Jan Holties willen met The Pittstop 2.0 weer een thuis zijn voor de truckers. (Foto: Bart van der Linden) (Foto: )

The Pittstop maakt nieuwe start: 2.0

Bart van der Linden

Truckerscafé gaat weer open

Een allesverwoestende brand aan de Koningin Wilhelminahaven, maakte op dinsdag 28 mei 2019 een einde aan truckerscafé The Pittstop, het levenswerk van Yvette Holties. Alles wat ze vanaf de opening in 2006 had opgebouwd, was in één klap weg. Maar Yvette en haar man Jan Holties zitten niet bij de pakken neer. Na een grondige verbouwing staan ze voor de heropening van hun nieuwe eetcafé The Pittstop 2.0.

VLAARDINGEN – Woede en ongeloof strijden ook nu, 3,5 maand na de verzengende vuurzee, nog steeds om voorrang bij Yvette Holties. Het is voor haar en Jan nog steeds niet te bevatten dat hun geliefde truckstop er niet meer is. De brand, die uitbrak bij een garagehouder, breidde zich snel uit naar andere zaken die in het rederspakhuis van de Doggermaatschappij A. Hoogendijk zaten. "We werden gebeld dat er brand was. Toen we gingen kijken sloegen de vlammen al uit het pand", vertelt Jan Holties. Binnen een paar uur was het levenswerk van Yvette verwoest. "Mijn kindje was weg." Ze is nog steeds boos en verdrietig. Yvette bouwde het truckerscafé in dertien jaar uit tot een ontmoetingsplek voor truckers. "Er was niks voor die jongens." Of zoals ze het treffend verwoordt: "Een huis voor degenen die niet thuis kunnen zijn". Het werd een stamcafé waar gezelligheid de boventoon voerde. Waar de kentekenbordjes van klanten aan de muren hingen. "Ook die zijn er niet meer", aldus Yvette. "Dat is nog het moeilijkste, dat echt álles verloren is gegaan." Naar de oorzaak van de brand blijft het gissen. Jan stelt dat deze waarschijnlijk nooit meer wordt achterhaald. Het is een wrang gegeven. Yvette zag er in eerste instantie ook geen heil meer in om de zaak nieuw leven in te blazen. Maar echtgenoot Jan gaf haar een zetje in de rug. Hij motiveerde Yvette om zelf weer het heft in eigen hand te gaan nemen. En zo kwamen ze terecht in het pand naast het oude pakhuis. "Daar zat eerst Eetcafé De Vieze Vingers in, maar het stond al een tijdje leeg", vertelt Jan. Ze hebben de begane grond en de derde verdieping tot hun beschikking. "Er was flink wat waterschade en er moest veel aan gebeuren, maar het is de bedoeling dat we er 1,5 tot 3 jaar in gaan zitten." Ooit hopen ze namelijk weer terug te keren naar de plek waar het in 2006 allemaal begon.

Nieuwe start

Het echtpaar wil van het negatieve weer iets positiefs maken. Jan: "De kracht van The Pittstop is dat we altijd open waren, zeven dagen per week." Yvette en Jan staan altijd voor iedereen klaar. Ze krijgen veel steun van familie en vrienden. En van de truckers, niet te vergeten. Ondanks al het werk, kunnen ze nog niet echt stilstaan bij wat er is gebeurd. "De verwerking komt later", zegt Jan. "Daar hebben we nu nog geen tijd voor gehad." Op zaterdag 28 september willen ze iedereen die heeft meegeholpen bedanken in The Pittstop 2.0. Twee dagen later, op maandag 30 september, gaan ze officieel open voor de eerste klanten. "Het wordt nu meer een eetcafé", zegt Yvette. "We hebben er heel veel zin in."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden