Een deel van het Omroep Vlaardingen-team puft even uit tussen twee opnames door.
Een deel van het Omroep Vlaardingen-team puft even uit tussen twee opnames door. (Foto: )

Omroep Vlaardingen denkt divers

Karl Flieger

Bij Omroep Vlaardingen kan iedereen zich thuis voelen. Een drempel? Daar helpen ze je graag overheen. 'Onze studio is een leuke Vlaardingse plek om te zijn.'

vlaardingen - Hoe je kan zien dat een organisatie lekker draait? Omroep-voorzitter Paul Marseille aarzelt geen moment: "Dat zie je aan het aantal vrijwilligers en het verloop daarin. Bij Omroep Vlaardingen zijn we gezegend met een grote groep mensen die heel graag iets voor de omroep doen. Gewoon, omdat het ontzettend leuk is om in deze wereld te werken. Het is toch bijzonder als mensen je op straat aanspreken en zeggen hoe leuk ze een bepaalde uitzending of programma vinden?"

Variatie

Sinds Paul Marseille zich met Omroep Vlaardingen bemoeit, is er vanuit de studio in de Hoogstraat veel meer en ook gevarieerder radio te beluisteren. "We maken nog meer live programma's en hebben meer uren gevuld. Elke ochtend kunnen luisteraars tussen 7 en 12 uur op ons afstemmen voor radio bij de koffie en de lunch. Dat wordt gewaardeerd. We hebben uit de verschillende informatiebronnen afgeleid dat er gemiddeld 3000 mensen naar onze programma's luisteren. Dat vind ik een mooi aantal."

Ambitie

"Ik begrijp uit gesprekken dat lokale radio in vergelijkbare gemeenten vaak niet die aantallen halen. Waarom dat is weet ik niet. Wat ik wel weet: wij staan met programma's als Lunchtime, Op de koffie met, Headbang Mania, School's Out, het Zomerterras en onze sportprogramma's dichtbij een gevarieerd luisterpubliek." Mooie cijfers geven een momentopname, weet Paul Marseille als geen ander. Succes op de lange termijn heeft te maken met kwaliteitsbewaking en ambitie. "Je komt als radiomakers bij mensen in huis. Dat is iets wat je je heel goed moet realiseren. Vlaardingers die op ons afstemmen, willen zichzelf dus in onze programma's herkennen. Daarom gaan we heel graag met mensen in gesprek over wat ze willen en hoe ze Omroep Vlaardingen beleven en waarderen. Niet om complimentjes in ontvangst te nemen - graag wel, natuurlijk - maar vooral om voeling te houden met de luisteraars. Dat geldt voor het traditionele radiopubliek, maar straks ook steeds meer voor de 'computer-luisteraars'. De nieuwe media, daar ligt misschien wel een belangrijke ambitie."

omroepvlaardingen.nl

Meer berichten